Del 20 al 26 de febrer Molins de Rei tornarà a viure una nova edició del Carnaval, carregat de novetats, que omplirà de festa els carrers de la Vila.

El Comitè de l’Antifaç conjuntament amb l’Ajuntament de Molins de Rei van presentar ahir al capvespre, a La Gòtica, el Cartell de l’edició d’enguany del Carnaval. Obra del jove Mar Viamonte, està inspirat en la pintura mural de la Capella Sixtina ”la creació d’Adam” de Michelangelo Buonarroti. Amb la col·laboració fotogràfica del molinenc Guillem Urbà.

Viamonte ha aconseguit gràcies a la col·laboració voluntària de molta gent disposada a despullar-se, reinterpretar aquesta escena donant-li el punt carnavalesc i desenfrenat que pertoca a aquesta festa. També serveix per reivindicar la naturalitat del cos humà, la necessitat de fer desaparèixer els estigmes, prejudicis i tabús de la societat on vivim. Un cartell elegant que recrea sobradament el que és el Carnaval Molinenc.

Carregat de novetats, aquest any el Carnaval ens sorprendrà amb una nova fira de petit format basada en els productes genuïnament típics del dijous Gras, com la coca de llardons o la botifarra d’ou, comptant  amb la col·laboració de Bot-Mol i sota el nom d’Engreixa’t.

Destacar la gran novetat d’enguany, amb el desenvolupament de la segona gran columna que sustenta el Carnaval Molinenc, el Poble. Donant importància i pes rellevant als Esparriots, submergint-se en les arrels del segle XVIII, aniran acompanyats de 6 capgrossos construïts de manera artesana per les mans d’Aitor Calleja de Marcalain, que s’integraran a la Comparsa dels Esparriots. Tots ells seran els responsables de moure l’enorme Carro de la Bota, que donarà sentit i nom al nou acte de divendres nit. La nit de la Bota, que vol ser el carnaval del poble. El Seguici Reial sortirà del Palau per anar a dur la disbauxa al poble de Molins de Rei. Es repartiran Les Botes, prèviament adquirides, i aniran plenes de vi blanc o negre. Un cop el poble tingui les seves bótes arrencaran una cercavila festiva, acompanyats per la reputada xaranga reusenca Bandsonats.

L’Alcalde Xavi Paz, va voler destacar l’ampli ventall de tradicions pròpies del municipi i que són “tradicions per sentir-nos orgullosos. Venim de la Fira i fem honor a qui som i al que ens uneix. Som una una Vila, viva, dinàmica, social i culturalment activa”.

Amb la presència de Ricard Vinyets, president del Comitè de l’Antifaç, Miquel Burgès i Joan Parellada, com a membres del Comitè de l’Antifaç, Marc Viamonte, Cartellista i autor del cartell de l’edició d’enguany del Carnaval, Jesús Cardona, president de Bot-Mol i d’Agustí Carod, d’Amics del Camell, l’Alcalde, Xavi Paz va concloure l’acte:  “Convido a tothom a què el gaudeixi i el visquem intensament i com dic moltes vegades, serà el millor tribut perquè el Comitè de l’Antifaç continuï amb energies per seguir fent més carnaval”.

Font: Aj.Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here