L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han signat el conveni adhesió

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han signat aquest dilluns 10 de febrer el conveni d’adhesió de l’Ajuntament de Sant Boi al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci de la Generalitat de Catalunya.

El conveni es formalitza per oferir una resposta coordinada a les situacions de violència per part de tots els agents que actuen al territori en relació amb la seguretat o amb l’oci. En aquest sentit, està prevista la formació de fins a 300 persones (policies locals, personal municipal, vigilants de seguretat privada i personal de control d’accés, entre d’altres) per a la detecció i prevenció de possibles casos de violència.

“Avui formalitzem aquest conveni de col·laboració”, ha dit l’alcaldessa Lluïsa Moret, “perquè la lluita contra les violències sexuals i contra totes les seves manifestacions és una causa que ha de comptar amb el compromís en un front comú de totes les administracions “.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat que el protocol “és un pas mes en la col·laboració contra un element que ens avergonyeix com a societat” i ha destacat que “Sant Boi és des de fa anys una ciutat que ha demostrat el seu compromís en la lluita contra el masclisme “.

El protocol, associat a la campanya informativa ‘No en passem ni una’, contempla que es puguin penalitzar conductes d’ assetjament sexual no previstes al codi penal, però que es consideren constitutives d’una infracció administrativa. Es podran visibilitzar així violències masclistes que costen d’identificar i que sovint són normalitzades o invisibilitzades. Un altre objectiu és poder operar no només en espais d’oci públics, sinó també en entorns privats.

Un protocol propi

Sant Boi compta des de l’any 2017 amb un protocol propi d’actuació davant les agressions sexuals masclistes i LGTBIfòbiques a l’espai públic. El protocol municipal comporta, entre altres mesures, la presència d’un punt lila d’informació i atenció especialitzada a la Festa Major, el festival Altaveu i el concert jove de la Fira de la Puríssima.

L’Ajuntament de Sant Boi treballa des de fa dècades per eradicar tot tipus de violència masclista a la ciutat i per no tolerar cap conducta ni agressió per motiu de gènere i/o orientació afectivosexual. Sant Boi expressa amb la signatura d’aquest protocol un missatge de màxim respecte a la llibertat i la indemnitat sexual de les persones. “Volem que tota la ciutat sigui un punt lila”, ha dit l’alcaldessa durant l’acte de presentació.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here