Després d’unes eleccions municipals on les diverses candidatures dels i les comuns han aconseguit 6 alcaldies i una setantena de regidors i regidores a la comarca, els i les comuns afiancen el seu projecte polític al Baix Llobregat

L’assemblea dels i les Comuns del Baix Llobregat, sota el títol “Som Baix Llobregat, fem Catalunya en Comú”, es va celebrar aquest dissabte 15 de febrer al matí, al centre cívic de Les Planes de Sant Joan Despí.

Durant el decurs de l’assemblea, diversos municipis van relatar la seva situació organitzativa i van valorar el moment actual de la implantació de Catalunya en Comú al territori. També es va fer la discussió de les esmenes que es van realitzar des dels municipis al document polític, i la discussió del mateix. Un document que va ser aprovat sense cap vot en contra.

També es van aprovar diverses resolucions sobre temes prioritaris a la comarca, relacionats amb la lluita per l’equitat de gènere i contra la violència masclista; la millora de la mobilitat, com la presentada per demanar que el Trambaix arribi a Molins de Rei; amb la defensa del territori i el medi ambient, com la presentada pels municipis del delta per defensar els espais naturals de la zona davant l’amenaça del creixement de l’aeroport; o amb la presentada per les joventuts dels i les comuns sobre temes que afecten directament al jovent de la comarca.

Les intervencions van ser moltes i variades. L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, i l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, van fer conjuntament una explicació de la importància del municipalisme en una formació com Catalunya en Comú. L’alcalde pratenc va destacar que “el Baix Llobregat no és el pati del darrere de Barcelona. El Baix som referència a Catalunya en Comú i a Catalunya. El Baix és aquell lloc on el món canvia”, va sentenciar.

Per la seva banda, l’alcaldessa santfeliuenca va defensar que “la nostra organització té com a instrument d’acció prioritari el municipalisme, des del que volem encarar els reptes de futur: el combat davant de l’emergència climàtica, la lluita per la Igualtat de drets i d’oportunitats, la defensa dels serveis públics i a l’abast de tothom, la construcció d’una societat encara més lliure, amb l’educació i la cultura com a pilars, i amb el feminisme tenyint de violeta tota la nostra activitat i pensament”.

Després de les intervencions d’entitats i convidats del món sindical i associatiu, les prop de 200 persones assistents a l’assemblea van poder escoltar a la coordinadora nacional de Catalunya en Comú, Candela López, baixllobregatina i regidora de Castelldefels. López va defensar que “el Baix Llobregat ha de seguir sent referent per a tota l’organització. L’ecofeminisme es porta treballant a la comarca 40 anys, com a El Prat o a Sant Feliu” i va finalitzar recordant que “venim de molt lluny, per arribar encara més lluny”.

Finalment, els membres de l’executiva comarcal Sílvia López i Claudio Carmona, van presentar a la resta de la nova direcció comarcal i van reivindicar el perfil roig, verd i violeta d’una organització que vol seguir creixent per esdevenir el referent de l’esquerra a la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here