També ajuntaments veïns com el d’Abrera es van sumar ahir a la convocatòria i van convidar la ciutadania a participar de la concentració contra les agresions LGTBI-Fòbiques, que va tenir lloc ahir a les 20 h, a la plaça de l’Ajuntament d’Esparreguera

La convocatòria es va realitzar com a acte de rebuig i condemna a l’agressió homofòbica que va tenir lloc en una discoteca del municipi baixllobregatí, el passat dissabte 8 de febrer.

Un jove, veí d’Esparreguera, va denunciar davant els Mossos d’Esquadra haver estat apallissat per un vigilant de seguretat del local quan s’estava besant amb la seva parella als lavabos del recinte.

L’Ajuntament d’Esparreguera, l’Observatori Local contra l’Homofòbia, mitjans de comunicació i entitats van expressar la seva solidaritat amb els joves.

A més, l’Ajuntament d’Esparreguera va decretar amb caràcter immediat l’avançament en dues hores de l’horari de finalització de l’activitat de la discoteca on es va produït l’incident “fins al moment en què concorrin les circumstàncies adequades que garanteixin la seguretat ciutadana i el benestar del veïnatge” que, implica que ara el seu horari de tancament ha passat de les 6 a les 4 de la matinada.

El consistori va prendre aquesta decisió davant l’alt número d’incidents de seguretat ciutadana, trànsit i denúncies penals registrades a l’interior i als voltants de la discoteca, ubicada al polígon Sud Magarola del terme municipal, durant els últims mesos. El darrer d’ells es va produir el dissabte i es tractaria d’aquesta pressumpta agressió homòfoba per part d’un dels controladors de seguretat de l’empresa d’oci nocturn.

Durant l’acte celebrat ahir, el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, va dir que malauradament era poc habitual trobar una resposta ciutadana i institucional tan important com la que hi està havent a Esparreguera.

La concentració de rebuig a les agressions, que va aplegar unes 250 persones a la Plaça de l’Ajuntament, va començar amb la lectura d’un escrit de la víctima de les agressions, que va realitzar una amiga seva. “Avui jo no sóc el protagonista”, recalcava l’agredit, que també va relatar la dura experiencia viscuda i va voler agraïr als veïns i veïnes d’Esparreguera tot el suport rebut, i la gran mobilització davant els fets ocorreguts. “Visca l’amor lliure”, sentenciava el text. 

Durant l’acte també van actuar les colles de Castellers i Bastoners locals, per a donar suport a la iniciativa.

Imatge: Observatori contra l’homofòbia (@OCL_H)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here