Del 5 de març al 12 d’abril, el Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari seran els protagonistes a 34 restaurants de 18 ciutats del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Barcelonès.

La periodista Cristina Jolonch, padrina de les Jornades Gastronòmiques.

Amb el Març Gastronòmic, es dona el tret de sortida a les Festes de la Carxofa Prat, que s’allargaran fins a finals d’abril i en les que El Prat vol compartir la seva oferta agrícola i gastronòmica de proximitat, especialment la Carxofa Prat.

Tornen les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, del 5 de març al 12 d’abril, en una onzena edició en què l’activitat arriba en un punt de maduresa i consolidació. Una nova edició que s’inicia amb l’empenta de la guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i L’Hospitalet, que ha sacsejat la comarca i l’Hospitalet, per col·locar el territori en primera línia informativa i ocupar el lloc que li pertoca a la nostra gastronomia, a l’avantguarda.

El Prat serà la capital de l’activitat amb 8 participants, que s’estendrà cap a 15 ciutats del Baix Llobregat: Abrera, Begues, Castelldefels, Cervelló, Esparreguera, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Torrelles i Viladecans. El Març Gastronòmic també se celebra a Castellbisbal (Vallès Occidental), L’Hospitalet i Barcelona.

L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l´Ajuntament del Prat tornen a organitzar l’activitat, que arriba a la seva 11a edició i permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari. En aquesta edició s’espera superar l’èxit de l’edició passada: més de 5000 menús servits als restaurants participants, consolidant l’activitat com una referència al nostre país.

CRISTINA JOLONCH, PADRINA DEL MARÇ 2020

Les Jornades Gastronòmiques atresoren cada any una personalitat que les apadrina: el 2020 serà la periodista Cristina Jolonch, amb una trajectòria de 30 anys a la Vanguardia, reconeguda amb tots els guardons imaginables, Presidenta per Espanya i Portugal de The 50 Best World’s Restaurants.
A l’AGT compartim i idealitzem el mateix món: ecologisme, proximitat, defensa del planeta, i fer d’aquest mercat gastronòmic nostre, un paradigma més ètic, més coherent i més sostenible. Per això donem suport a la Fundación Raíces i el projecte Cocina Conciencia, que Cristina Jolonch impulsa amb força i el Març Gastronòmic vol ser-ne un aparador més. Un projecte d’inserció, de primeres, segones i terceres oportunitats, en què tots els que treballem en el sector gastronòmic, sigui quin sigui el nostre estatus i posició, hi podem participar.

D.O. PENEDÈS I SAN MIGUEL ECO APOSTEN PEL PRODUCTE LOCAL

D.O. Penedès continua donant suport a les activitats que desenvolupa l’AGT. Tots els menús aniran maridats amb vins D.O. Penedès i la cervesa Magna San Miguel, promocionant la gastronomia de qualitat a través del consum de producte local.

Font: AGT

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here