Els Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat han decidit que l’oferta de P3 per al curs 2020-2021 serà d’11 grups, i no de 12, com hi ha actualment, i que el grup que a priori es suprimeix sigui a l’escola Sant Bernat

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat té novament sobre la taula la lluita per evitar que Olesa perdi un grup de P3 el proper curs escolar. L’any passat ja va haver de treballar de valent per evitar que l’escola Sant Bernat perdés un grup de P3, i com ja s’havia previst davant la baixada de la natalitat, aquest any la lluita és la mateixa. I és que els Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat han decidit que, com va passar el curs passat, l’oferta de P3 per al curs 2020-2021 serà d’11 grups, i no de 12, com hi ha actualment, i que el grup que a priori es suprimeix sigui a l’escola Sant Bernat.

L’Ajuntament sempre ha defensat que l’oferta sigui la mateixa cada any, és a dir, que es mantinguin els 12 grups de P3 que hi ha actualment a Olesa, per garantir la llibertat de les famílies a escollir l’escola, i que en tot cas, sigui una decisió que es prengui, si no hi ha més remei, un cop passat el període de preinscripció i en funció del nombre de sol·licituds que hi hagi a cada centre. La regidora d’Ensenyament, Lourdes Vallès, ha dit que de moment, però, la decisió dels Serveis Territorials és ferma, si bé tenen la intenció de mantenir els dos grups a l’escola Sant Bernat si hi ha prou sol·licituds passat el període de preinscripció.

Precisament això és el que va passar l’any passat. Malgrat les constants reivindicacions de l’Ajuntament d’Olesa, els Serveis Territorials es van mantenir ferms en la decisió d’ofertar 11 grups de P3 i no 12 en base a les dades del padró. Un cop finalitzat el període de preinscripció, l’alta demanda de places a l’escola pública va donar la raó a l’Ajuntament d’Olesa -que defensava hi ha altres factors a tenir en comptes més enllà del padró- i va posar de manifest la necessitat de tornar a recuperar el segon grup de P3 a l’escola Sant Bernat.

Aquest any la situació és la mateixa. Els Serveis Territorials es basen en les dades del padró i per tant, dels nens i nenes nascuts el 2017 i empadronats a Olesa, i calcula que només seran necessaris 11 grups de P3 a Olesa. Per aquesta raó l’oferta serà de 6 grups en centres públics i 5 grups en centres concertats, i l’escola que a priori perd aquest grup és l’escola Sant Bernat.

Davant la situació, l’Ajuntament d’Olesa s’ha reunit diverses vegades amb els responsables dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat per intentar que l’oferta de grups es mantingui. La postura dels Serveis Territorials, segons ha destacat la regidora d’Ensenyament, Lourdes Vallès, és ferma. Ara bé, en les reunions s’ha aconseguit que el compromís de la Generalitat sigui mantenir el criteri de l’any passat, i deixar els dos grups de P3 de l’escola Sant Bernat si hi ha prou sol·licituds. Com que aquest, de moment, és un compromís no escrit, ha apuntat Vallès, “l’Ajuntament seguirà insistint en la seva demanda”.

El reclam pel manteniment dels grups de P3 no és l’única demanda que l’Ajuntament d’Olesa ha fet als Serveis Territorials d’Ensenyament en els darrers mesos. Lourdes Vallès ha detallat que s’han aconseguit millores en diferents instal·lacions educatives, com l’institut Daniel Blanxart i l’escola Josep  Ferrà i Esteva, i que també s’està vetllant per la consecució del projecte de construcció del nou edifici de batxillerat de l’institut Creu de Saba, entre d’altres.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here