El nou arbrat transforma Molins de Rei en un municipi cada vegada més verd, sostenible i saludable. Es tracta d’una política pública que busca reduir els impactes negatius per a la salut humana.

Amb l’objectiu de fer front al canvi climàtic, un problema cada vegada més latent i urgent, Molins de Rei ja ha posat en marxa el Pla local d’adaptació al canvi climàtic (PLACC), aprovat al passat Ple de novembre. El primer pas per aconseguir una millor qualitat de salut per a les persones que viuen a Molins de Rei ha estat vetllar per l’adaptabilitat dels arbres. És per això que s’han substituït 36 arbres, amb tot el que implica aquest procés: la retirada de l’arbre mort, la reforma de l’escocell i la posterior plantació del nou arbre. El cost d’aquestes feines ha suposat una inversió d’aproximadament 15.000 € per a l’erari públic.

A l’avinguda de Caldes s’han plantat 17 arbres i 12 més al carrer del Molí. També s’han substituït 3 unitats al carrer Pere Calders i s’han reformat 4 escocells buits del carrer Josep Cariteu, amb la posterior replantació pertinent.

A més a més, i fora d’aquesta inversió, l’Ajuntament ha reposat i plantat nou arbrat al barri de les Guardioles, que ja compta amb 271 arbres nous, i a la carretera, que, just després de la finalització de les obres, també gaudeix d’un nou paisatge verd amb un total de 64 nous arbres.

L’alcalde, Xavi Paz, ha volgut destacar “que amb aquest pla busquem la millora de la qualitat de vida dels molinencs i les molinenques, i la seva salut” i ha afegit que “la lluita contra el canvi climàtic és cosa de tots i totes, també de les institucions”.

Font: Aj.Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here