L’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va mantenir aquest divendres una reunió amb el president d’Aena, Maurici Lucena, que en una conferència al Cercle d’Economia va donar a conèixer els plans del gestor aeroportuari per al creixement de l’Aeroport barceloní i va condicionar la inversió de 1.500 milions que Aena té previstos a l’ampliació de la tercera pista uns 500 metres cap a l’est, cosa que afectaría la llacuna de la Ricarda, una zona inclosa a la Xarxa Natura 2000 i, per tant, protegida per la UE.

Davant la informació apareguda als mitjans de comunicació en la que s’explicava que l’alcalde de Viladecans havia ofert a Aena la possibilitat de compensar, amb terrenys d’aquesta població, les afectacions als espais naturals que suposaria l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport de Prat, el soci de govern del PSC a la localitat baixllobregatina, Viladecans en Comú, ha emès un comunicat puntualitzant que aquestes afirmacions no corresponen a cap acord pres en el sí del govern municipal.

“El govern municipal de Viladecans no ha pres ni debatut cap posició institucional respecte a l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport del Prat”, expliquen els comuns; del que es desprèn per tant que el posicionament de l’alcalde Ruiz no està consensuat amb seus socis de govern, que a més ostenten la cartera de medi ambient al municipi.

La Xarxa Natura 2000 no és negociable.

I el comunicat continúa explicant que “perdre qualsevol zona humida en un sistema fràgil com el Delta, seria de conseqüències irreversibles pel conjunt del sistema” i defensant que “la situació d’emergència climàtica no admet més emissions de CO2 a l’Àrea Metropolitana”.

En conseqüència, es desprèn clarament de les anteriors premisses que la posició de Viladecans en Comú és de total rebuig a l’ampliació de la tercera pista de l’Aeroport del Prat i de solidaritat amb el posicionament de la ciutat veïna de El Prat i la defensa els espais naturals del Delta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here