El ple de l’Ajuntament del Prat va aprovar ahir a la tarda una declaració institucional en defensa de la conservació del delta i en contra de l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport.

El text ha estat aprovat per tots els grups municipals. Des del Prat manifesten que l’ampliació seria un “desastre natural, agrícola i patrimonial”, han destacat que l’espai que la pista ocuparia es un “dels espais naturals més importants del delta” i que es veuria “destruït sense remei”.

El text també fa referencia a la “convivència de l’aeroport del Prat amb els nuclis urbans que l’envolten”, els grups han expressat que l’impacte acústic que els veïns ja pateixen encara augmentaria més.

Finalment el text, fa referencia a les conseqüències negatives que tindria l’ampliació per al clima, ja que “l’aeroport del Prat és un dels principals emissors de gasos hivernacle al delta i a l’àrea metropolitana” i per tant “un creixement sense límits suposaria un greu atac a la salut de la ciutadania “. També han remarcat que aquesta ampliació trencaria amb el consens sobre l’explotació de l’entorn de la desembocadura del Llobregat que va estipular-se fa més de deu anys amb el Pla del Delta.

Des de l’Ajuntament proposen a Aena a “desenvolupar models sostenibles i adequats a les necessitats del present de la gestió aeroportuària”. Insisteixen en una proposta ja mencionada per altres municipis i per l’alcaldessa de Barcelona de fer servir l’aeroport de Girona com a quarta pista. Tot i així, expressen que cal una millora del sistema ferroviari per a facilitar la connexió entre Girona i el Prat. Insten, doncs a l’estat, a impulsar projectes que tinguin viabilitat i treballi per desplegar un nou model aeroportuari amb les inversions que siguin necessàries.

Han exigit de manera clara que es descarti definitivament l’allargament de la tercera pista i que la Generalitat “es comprometi amb claredat amb la defensa territorial del delta de Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here