Missatge de calma de supermercats i farmàcies davant de certa psicosi generada per l’expansió del coronavirus: no hi ha manca d’abastiment en cap cas, sinó un augment “inusual” de la demanda. Així ho expliquen a Gavà de la mà del mitjà municipal elBruguers (elbruguersdigital.cat)

Aquest matí elBruguers ha visitat la Farmàcia Les Bòbiles de Gavà i ha parlat amb el seu titular, Miquel Puigdevall. Els ha confirmat que “estem atenent cada dia un augment molt inusual de clients que ens demanen mascaretes i gels desinfectants, encara que també ens pregunten molt per productes per augmentar les defenses, és el nostre pa de cada dia des de fa dues setmanes”.

En relació a les mascaretes, “nosaltres sempre havíem tingut una caixa plena de paquets de cinc, que és com es venien, i estava aquí sempre morta de riure, però ara és un no parar i de fet estem esperant que ens tornin a servir d’aquí a potser una o dues setmanes”. Puigdevall matisa que els darrers dies ha baixat la demanda de les mascaretes perquè “sembla que la gent s’està adonant, amb la informació que es dona, que no són necessàries pel públic en general”.

En canvi, “ara li toca als gels”, que es venen a dojo. En aquest apartat, Puigdevall vol ser molt explícit: “Està clar que simplement amb una bona higiene de les mans, amb aigua i sabó, és suficient i el gel no és necessari. Sí que és veritat que hi ha persones que, per la seva professió, es mouen molt i tenen contacte amb altres persones, i aquesta gent no poden estar tot el dia rentant-se les mans, llavors el gel sí que està pensat per aquest tipus de públic que no para a casa en tot el dia. En realitat, però, amb aigua i sabó fem una higiene millor que amb el gel, el gel és només una ajuda”.

De fet, Puigdevall es queixa de que “en alguns llocs s’està especulant i els gels s’estan venent a uns preus desorbitats. No a les farmàcies, que crec que som un sector bastant seriós, però sí en altres àmbits, i això penso que fins i tot seria denunciable”.

També han estat al Supermercat Consum del carrer Sant Lluis de la mateixa localitat, i han parlat amb la seva directora, Rocío Revelo. En aquest tipus d’establiments s’ha notat un augment de vendes en aigües, en llets, en conserves de mongetes i cigrons, en gels desinfectants i en paper higiènic. Revelo destaca que “el camió ens arriba tots els dies i reposem el gènere tots els dies, així que en cap cas hi ha manca d’abastiment sinó que el que està passant és que la gent compra per impuls. Però a excepció dels gels, que sí que ens arriben molt poc a poc i tal i com els reposem se’ls porten i estan esgotats, no manca res de gènere, tal i com ens arriba cada dia es col·loca”. Tot i això, el problema amb el coronavirus no ha alterat en cap cas el funcionament normal del supermercat i no es demana més quantitat de la necessària i habitual.

La direcció de la cadena de supermercats ha traslladat ja als seus treballadors un missatge de calma i tranquil·litat, missatge que Revelo també vol transmetre als seus clients davant del fet que “veus als carros de la compra aquesta por, perquè aquest és un supermercat de barri, sempre tenim als mateixos clients, i veus que venen més sovint i que compren més, i et diuen que compren més per fer despensa per si passa alguna cosa”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here