ElBaix.Cat té la solució per a que quedar-se a casa sigui menys avorrit.

Per sort tenim internet i xarxes socials, tot i que és un gran moment per a seure al sofà i agafar un llibre, o recuperar les receptes de l’àvia i convertir-te en un gran cuiner, tornar a veure les teves pel·lícules favorites o jugar al que jugaves quan erets petit..

La nostra segona proposta son receptes de cuina fàcils per a fer a casa durant aquests dies. La quarentena, millor amb la panxa plena!

Crema de patata, pastanaga, porro i carbassó

Ingredients

  • 1 patata mitjana
  • 2 pastanagues petites
  • 1 porro
  • 1 carbassó
  • Una pastilla de brou de pollastre
  • Sal
  • Aigua
  • Oli d’oliva verge extra2 racions

Elaboració

Pelem la patata i pastanaga. Tallem la patata a daus i la pastanaga a rodanxes.
Rentem i tallem el porro i carbassó a rodanxes.
En una olla, hi posem aigua, la pastilla de brou i una mica de sal. Quan bull, hi afegim la patata, pastanaga i porro.
Ho deixem coure uns 15 minuts. Passat aquest temps, hi fiquem el carbassó i deixem que cogui, uns 5 minuts més.
Ho triturem amb la batedora amb una mica d’aigua de la cocció (més o menys aigua en funció de si volem la crema més o menys espessa).
Ja es pot servir amb un rajolí d’oli d’oliva verge extra.

25min

Pasta amb espàrrecs verds

Ingredients

  • 500 grams d’espàrrecs verds
  • 1 grapat d’alfàbrega
  • 1 gra d’all
  • 60 grams d’ametlles pelades
  • 500 grams de pasta
  • 60 grams de formatge curat ratllat
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • ½ llimona orgànica suc i pell
  • Sal i pebre4 racions

Elaboració

Esbandeix els espàrrecs, pela el terç inferior, talla els extrems i talla les tiges en diagonal en trossos de 2 a 3 cm de llarg.
Esbandeix l’alfàbrega, agita, asseca, separa les fulles i talla finament.
Pela i pica bé els alls.
Pica també bé, les ametlles.
Posa tots els ingredients preparats juntament amb la pasta, el parmesà, l’oli, la ratlladura de llimona, el suc de llimona, un polsim de sal, pebre i 1 litre d’aigua aproximadament en una cassola.
Tapa, porta a ebullició i cuina a foc lent, aproximadament uns 10 minuts.
Treu la tapa i remena de tant en tant.
Agrega una mica més d’aigua si cal.
Condimenta la pasta al gust abans de servir.

Macedònia

Ingredients per a 2 persones:

  • 50 g d’albercocs (2 unitats)
  • 100 g de poma (1 peça petita)
  • 100 g de préssec (1 peça petita)

150 g de síndria (1 tall)

o qualsevol altra fruita que us agradi!

Elaboració

    1. Netegeu bé les fruites i peleu-les.
    2. Talleu les fruites a talls petits.
    3. Poseu les fruites en una terrina. Si voleu endolcir-ho hi podeu afegir una mica de sucre, mel…

Pizza reina

Ingredients per a 2 persones:

      • 2 unitats de bases de pizza (250 g)
      • 5 cullerades soperes de salsa de tomàquet (50 g)
      • 4 llonzes de pernil cuit (100 g)
      • 2 grapats de formatge mozzarella ratllat (100 g)
      • 3 xampinyons (50 g)
      • Orenga

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 200ºC durant 10 -15 minuts.
  2. Renteu els xampinyons per tal de treure’n la sorra i talleu-los a làmines.
  3. A sobre les bases de pizza escampeu-hi el tomàquet sofregit i espolvoreu una mica d’orenga.
  4. A continuació poseu-hi el pernil cuit tallat a trossos petits, els xampinyons laminats i, per sobre, la mozzarella.
  5. Enforneu 10 minuts a 180ºC.
  6. Talleu-la a trossos i serviu-la en un plat gran

Ous remenats amb tomàquet

Ingredients per a 2 persones:

  • 3 ous mitjans (220 g)
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva (10 g)
  • 2 llesques de pa de pagès (200 g)
  • 3 tomàquets madurs (300 g)
  • Alfàbrega seca
  • Sal
  • Sucre

Elaboració

    1. Primer de tot heu de preparar un sofregit de tomàquet. Ratlleu el tomàquet i poseu-lo en una paella amb una cullerada d’oli d’oliva.
    2. Per treure l’acidesa al tomàquet tireu-hi un polsim de sucre. Al cap d’uns 5 minuts ja ho podeu treure del foc, corregiu-ho de sal i reserveu-ho.
    3. Seguidament, bateu els ous en un bol i els saleu.
    4. En un altre bol, poseu-hi la salsa de tomàquet i hi afegiu una mica d’alfàbrega. Deixeu-ho reposar.
    5. Poseu a coure els ous en una paella amb oli. Remeneu a poc a poc amb l’ajuda d’un batedor.
    6. Quan els ous comencin a espessir, afegiu-hi la salsa de tomàquet i continueu remenant fins que la barreja s’hagi espessit al vostre gust.
    7. Ja podeu treure la paella del foc.
    8. Serviu els ous al damunt d’una llesca de pa de pagès torrat.

Galetes de mantega

Ingredients

  • 250 g de farina.
  • 125 g de mantega.
  • 100 g de sucre.
  • 50 ml de llet.
  • 1 culleradeta (5g) de llevat en pols o impulsor (Royal).

Elaboració

  1. En un bol barregeu amb una espàtula de fusta la farina, el llevat, el sucre, la mantega pomada i la llet freda. Treballeu la massa amb les mans i quan vegeu que es desenganxa de les parets del bol, traieu-la i poseu-la sobre el marbre de la cuina. Amasseu-la amb les mans, fins que quedi ben fina.

2. Enfarineu el marbre i esteneu amb un carró la pasta, que faci 3 mm de gruix. Talleu les galetes amb motlles de formes o amb un got per fer-ne rodones. 3. Poseu un silpat en una plàtera de forn. Poseu-hi les galetes l´una al costat de l?altra i coeu-les al forn escalfat 20 min a 180 ºC. 4. Els últims 3 minuts enceneu el gratinador perquè es durin per sobre. Traieu la safata del forn i separeu les galetes amb una espàtula. Deixeu-les refredar

Font: receptes.cat , cuinasensepares.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here