La ZBE Rondes queda activa tots els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7.00 a 20.00 hores, però no s’aplicaran les multes previstes a partir de l’1 d’abril.

L’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar temporalment l’entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L’aplicació de les multes estava prevista per a l’1 d’abril del 2020. La nova data encara està per determinar.

En el marc de l’activació d’un primer paquet urgent de mesures fiscals per respondre a la situació generada per la Covid-19, per contribuir a apaivagar-ne l’impacte sobre el teixit empresarial i per ajornar i compensar el pagament de tributs i taxes municipals per l’ús de l’espai públic, s’ha modificat l’entrada en vigor del període sancionador de la ZBE Rondes Barcelona, prevista inicialment per al proper 1 d’abril.

Així, malgrat la vigència de la ZBE des que va entrar en vigor, l’1 de gener, a partir de l’1 d’abril no se sancionarà els conductors tenint en compte el moment d’excepcionalitat i d’acord amb totes les recomanacions de les autoritats sanitàries, amb l’objectiu compartit de limitar la propagació de la Covid-19.

En coordinació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els altres municipis que integren la ZBE (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs), els pròxims dies se signaran els decrets i els tràmits administratius respectius per posposar aquesta entrada en funcionament del règim sancionador.

L’ajornament de la posada en marxa del règim sancionadors s’avaluarà posteriorment en funció de l’evolució de la situació.

La mesura s’ha pres de manera consensuada per no afectar la mobilitat de les persones en la situació excepcional actual. Recordem, tanmateix, que la mobilitat dels vehicles privats motoritzats ha de ser la mínima imprescindible aquests dies, segons les indicacions del Reial decret 463/2020.

Una vegada s’acabi l’estat d’alarma, les administracions implicades analitzaran la situació i determinaran una nova data d’entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes Barcelona.

Font: Aj.Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here