ElBaix.Cat té la solució per a que quedar-se a casa sigui menys avorrit.

Per sort tenim internet i xarxes socials, tot i que és un gran moment per a seure al sofà i agafar un llibre, o recuperar les receptes de l’àvia i convertir-te en un gran cuiner, tornar a veure les teves pel·lícules favorites o jugar al que jugaves quan erets petit..

La nostra tercera proposta és per als més petits de la casa, i potser per als no tant petits. Avui proposem manualitats senzilles per a que les hores passin més ràpid. A veure quina trieu!

COLLARETS I DECORACIÓ AMB NESPRESSO

Després de buidar, netejar i assecar bé les càpsules el que farem és aixafar-les per deixar-les ben planes.

Farem amb una agulla de cap un forat per poder passar-hi el filferro o l’argolla per on passarem les peces (poden anar unides per un fil o per un filferro). Podem utilitzar peces grans, petites, i col·locar tantes càpsules com vulguem. Podem posar-nos els collarets nosaltres mateixos o decorar els nostres peluixos.També podem utilitzar les càpsules per decorar una capsa.Emmarcar una imatge. Per jugar al tres en ratlla i moltes coses més. A crear!

PUNT DE LLIBRE

El punt de llibre és una eina imprescindible quan estem llegint. Ens indicarà en quina pàgina hem deixat la lectura. És veritat que qualsevol paper ens pot fer aquest servei però serà més divertit i més personal si ajudem als nostres fills a fabricar-lo o si els ajudem a fer-ho. Així tindran el seu propi punt de llibre personalitzat!

Tot el que necessitem és imaginació per adornar les cartolines com més ens agradi. Les retallem en forma de rectangle i enganxem el que vulguem o el que tinguem a casa (adhesius amb els nostres personatges favorits, trossos de fotografies, els actors o actrius de moda etc… també podem decorar el punt de llibre en funció de l’època de l’any en què ens trobem (fulles a la tardor, motius nadalencs a l’hivern, flors a la primavera o dibuixem sols a l’estiu). També podem fer dibuixos amb pintura o escriure el nom al punt de llibre. En podeu fer tants com vulgueu i anar-los canviant. També els podem fer un forat a la part superior i posar-los una cinta de color. És una activitat que despertarà la seva imaginació i en la que estaran entretinguts durant una estona.

EL SENYOR PEDRA

És una activitat molt simple, que els nens poden fer sols, i que per a ells  tindrà la doble  recompensa d’haver-ho trobat i haver-ho fet ells mateixos. En aquest cas, us expliquem com vàrem donar vida a una simple pedra de riu o a qualsevol pedra que tingueu per casa!

Després de netejar bé la pedra només s’ha de col·locar en la posició que vulguem que quedi la cara i començar a pintar-la. Els nens poden deixar anar la seva creativitat i utilitzar els colors de pintura que més els agradi. També poden donar-li un tot de brillantor amb esmalt d’ungles o purpurines. Com que volem donar-li vida, el més divertit serà feu una cara (d’home o dona, tant se val) i per això us proposàvem tenir 2 ulls preparats per a enganxar-los al final, quan ja estigui tot pintat.

FEM UN TANGRAM

El tangram és un joc xinès molt antic, un trencaclosques que consisteix a formar figures amb diferents peces de cartolina de colors.

Amb aquestes peces es poden fer diferents figures, i aquestes figures s’han de formar utilitzant totes les peces. Us proposem que feu el tangram vosaltres mateixos. Fem 7 peces i les pintem en diferents colors.

Maraques musicals

Un instrument ben fàcil de fer i amb molt ritme! Per fer aquestes maraques necessitem dos pots petits i una mica allargats on ficarem arròs. Emboliquem dos pals amb una mica de celo o paper i els introduïm dins dels pots. Així quan ho movem sonarà l’arròs com si fossin maraques!

pal de pluja

El pal de pluja prové de la tradició dels indígenes de l’Equador, i diuen que expressa la llibertat dels humans. També és un so meravellós que podem tocar quan vulguem i que sempre ens recordarà a la pluja. Per fer-lo només cal unir dos o més rotllos de cartons que podem decorar com vulguem, i millor si tenen molts colors! Després tapem un dels extrems, afegim arròs, i tapem l’altre extrem. Cada vegada que ho girem sonarà com la pluja!

DECOREM TESTOS

Als testos hi podem pintar de tot. Cares somrients, fruites com la maduixa i fins i tot paisatges i animals. Tot el que vulguem ho pintem! El més important és que sigui ben colorit i bonic. Amb els gomets podem fer formes d’allò més originals.

La goma eva es un bon material perquè amb ell hi podem fer ninots, lletres, formes, animals… De tot! Per fer els ninots dibuixem les formes del cos, els cabells i la roba a la goma eva. Només cal que ho enganxem.

I per fer les lletres és encara més fàcil! Escrivim a sobre, retallem i ho enganxem per formar les paraules.

Font: sortirambnens.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here