SEAT ha presentat un ERTO per a 14.800 persones. La planta de Martorell es troba parada des del dilluns.

Dilluns 16 de març Seat va anunciar l’aplicació d’un ERTO, un expedient de regulació temporal d’ocupació, per a tots els seus treballadors i treballadores degut a la crisi provocada pel coronavirus. Les dues plantes que s’han vist afectades son les de Martorell i la de la Zona Franca així com el centre tècnic, el centre de recanvis i la fàbrica de caixes del Prat.

Dilluns va aturar-se la planta de Martorell i al vespre van aturar-se els altres centres de treball. L’argument de l’aplicació de l’ERTO ha estat per una causa de “força major” i no té data de finalització. L’empresa preveu que aquesta situació pugui allargar-se entre quatre i cinc setmanes.

L’aplicació de l’ERTO per causa major implica que el caràcter que té és retroactiu, independentment de quan sigui aprovat per l’administració. Tot i ser aplicat a tota la plantilla, el comunitat que ha fet l’empresa indica que només serà dut a terme a aquells a qui hagin d’interrompre la seva activitat laboral pel coronavirus. Alguns dels treballadors tenen la possibilitat de fer teletreball, segueix donant permisos retribuïts a les embarassades i garanteix el 100% del salari dels treballadors confinats i en quarantena. També han explicat que s’aprofitarà alguns dels dies per formació de personal.

El Comitè Executiu de Seat ha expressat que complementarà la prestació de desocupació de l’ERTO fins al 80% del sou de cada empleat i inclourà el complement de previsió.

L’empresa, al comunicat afirmava que “Seat analitzarà de forma continuada la necessitat de personal a cada centre de treball i mantindrà un ampli contingent de persones que permeti assegurar la continuïtat del negoci durant aquest període i reprendre l’activitat normal el més aviat possible.

Han afirmat que, per ara, no s’ha registrat cap cas de coronavirus dins l’empresa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here