ElBaix.Cat té la solució per a que quedar-se a casa sigui menys avorrit.

Per sort tenim internet i xarxes socials, tot i que és un gran moment per a seure al sofà i agafar un llibre, o recuperar les receptes de l’àvia i convertir-te en un gran cuiner, tornar a veure les teves pel·lícules favorites o jugar al que jugaves quan erets petit..

La nostra tercera quarta proposta son jocs de taula als que podeu jugar per fer passar l’estona! Desenganxeu-vos del telèfon, l’ordinador i la televisió, i a veure qui guanya la partida!

Joc d’escacs amb pasta

Els escacs és un joc de taula que cada vegada està més de moda entre els nens. Estratègia, tàctica, paciència i diversió.

Macarrons gruixuts, pistons… pasta de diferents formes i mides que, enganxades de manera convenient, creen totes les peces del taulell d’escacs. En aquesta ocasió s’han fet servir dues pintures acríliques de colors suaus: rosa i blau cel. Evidentment, podeu escollir els colors que més us agradin o fins i tot pintar cada peça amb més d’un color. Una manualitat creativa per fer amb nens que permet fer cada peça segons l’estil i gustos dels nens. Només s’ha de tenir en compte que cada jugador pugui distingir de manera fàcil i visual les seves fitxes.

tetris magnètic per jugar a la nevera

El tetris original us el podeu descarregar de manera gratuïta. Teniu dos fulls de peces de colors i un altre full que és on han d’anar col·locades les peces. En total teniu tres fulls per imprimir, retallar i jugar.

En aquest cas és un tetris però si dibuixeu i retalleu qualsevol altre dibuix podeu fer jocs originals i únics per la nevera: abecedaris, una ciutat, el bosc, un dòmino…

joc de parxís amb materials diferents

Un altre taulell de roba amb el circuit pintat amb petits cercles blancs. El segon model que ens agrada especialment, un parxís de pedres. La foto no és de massa qualitat però podreu veure que s’han substituït els quatre colors per marietes, abelles, cuques i mussols dibuixats en pedres. Encara que cada animal predomina un color. O un parxís amb taps i pots de iogurt. Seguint el mateix esquema de fer un taulell de parxís. Us portem aquestes fotos perquè les adapteu a un taulell dibuixat amb gomets, per exemple. El taulell pot ser un full de paper, cartolina, una peça de cartró o una fullola. Depenent de la mida del gomet podeu utilitzar monedes pintades, figuretes de plastilina o fang, nins de fusta…

I aquí us en deixem una versió imprimible!: https://www.actiludis.com/2011/03/17/el-parchis-para-contar/

mini joc magnètic de pesca

Abans de comprar res mireu el que teniu per casa. Podeu substituir algun material per un que ja teniu i que farà el mateix efecte o similar. En aquest cas s’ha fet el riu o mar de peixos sobre una safata. Una altra opció seria una caixa petita, així, després de jugar sempre ho podeu guardar tot i us assegureu de no perdre cap peça. Si no teniu un retall gran de tela blava podeu fer servir retalls de roba, una samarreta vella, cartolines… millor tot de color blau.

Materials

 • safata o caixa com a base del riu o mar
 • un tros de tela blavauna canya de pescar de joguina amb imant (es pot fer amb un pal enganxant-li un petit imant)
 • clips  (assegureu-vos que siguin magnètics)
 • cinta adhesiva (tipus washi tape de colors)
 • ulls mòbils (opcional, però queden molt bé)
 • purpurina (opcional)
 • tisores i cola

Els clips es convertiran en un peixos tropicals de colors gràcies a la cinta washi tape. Mireu la foto. Primer cobrir el clip deixant una part lliure que serà per on es pescarà. Un cop embolicat talleu un altre tros de cinta per fer l’aleta lateral i la cua. Aquestes poden ser del mateix color o disseny que el cos o no, com més us agradi. Finalment enganxeu, amb una mica de cola els ulls mòbil a la part sense cinta adhesiva, com a la foto. Feu els peixos que necessiteu. Depenent de l’edat els nens poden fer els peixos, si són molt petits poden escollir els colors de les cintes, per exemple. Per fer l’escenari aquàtic s’ha fet servir un tros gran de tela blava per posar-la sobre la safata. S’ha arrugat una mica simulant l’aigua. Si no teniu un tros de tela podeu fer servir retalls de roba, cartolina o paper de seda, per exemple. Si teniu pedretes de vidre les podeu escampar per la tela, simularan bombolles d’aigua o simplement són decoratives. Si no en teniu podeu fer servir pedretes recollides al parc, trossets de canyes de plàstic de colors… mireu què teniu per casa.

Necessitareu un lloc on deixar els peixos capturats, un plat, un got…

Pescar el peixos ja és divertit però si volem que els nens s’entretinguin més podem fer variacions del joc de pescar. Es tracte bàsicament d’afegir al·licient;

 • Cantar una cançó i comptar els peixos pescats fins que s’acabi de cantar.
 • Fer el joc de pescar com a part d’una gimcana
 • Qui en pesca més. Convertir el fet de pescar en una competència entre nens.
 • Posar un temps límit a la pesca.
 • Escriure nombres o lletres a sobre del peix i fer una pesca selectiva.
 • Inventeu les pròpies regles del joc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here