El govern municipal, assessorat pel comitè d’emergència, ha pactat aquesta mesura amb les empreses concessionàries

L’alcalde també ha demanat evitar al màxim els perjudicis als empleats i les empleades d’aquests equipaments

Les escoles bressol municipals El Petit Mamut i l’Alegria no cobraran a les famílies les quotes proporcionals dels dies que no es presti servei, amb motiu de l’emergència sanitària. Tampoc ho farà el Complex Esportiu Municipal – Montserrat Canals (CEM) a les persones usuàries de la instal·lació. En aquest cas, els socis i sòcies podrien arribar a un acord amb el centre esportiu per continuar pagant a canvi de compensació de quotes futures o serveis com nutrició, pàdel, fisioteràpia, etc. que es realitzaran un cop es restableixi el servei.

El govern municipal, assessorat pel comitè d’emergència, ha pactat aquesta mesura amb les empreses concessionàries de l’escola bressol municipal l’Alegria (El Petit Mamut és de gestió municipal directa) i el CEM – Montserrat Canals. Aquest comitè el forma personal municipal de diferents departaments, els quals alhora estan connectats permanentment amb entitats, associacions, empreses, institucions… que viuen el dia a dia i des de diferents fronts l’emergència sanitària. Aquest circuït permet així donar una resposta integral a les inquietuds de la ciutadania vicentina, que viu moments molt complicats pel coronavirus.

Protegir als treballadors i les treballadores

En aquesta línia, l’alcalde, Miguel Comino, ha demanat a les empreses que tenen la concessió dels serveis de l’Escola Bressol L’Alegria i del CEM – Montserrat Canals “el seu compromís perquè evitin al màxim els perjudicis als treballadors i les treballadores de l’escola bressol i del Complex Esportiu Municipal”. Seguint els criteris tècnics del comitè, l’alcalde ha defensat que “hi ha mecanismes per ajudar tant a les empreses com a les seves plantilles en aquests moments tant excepcionals de l’estat d’alarma”.

En aquest sentit, Comino ha recordat que la llei permet compensar a les empreses concessionàries de l’escola bressol i del CEM – Montserrat Canals per la pèrdua d’ingressos i per l’increment de les despeses a causa del coronavirus, entre les quals les possibles despeses addicionals de salaris. En el cas de Sant Vicenç, té concessió l’Escola Bressol Municipal l’Alegria, perquè la d’El Petit Mamut es gestiona amb personal propi de l’Ajuntament.

En tot cas, l’Ajuntament ha pres el compromís de mantenir tots els contractes de serveis que té amb empreses externes, negociant la posterior prestació d’aquests serveis, i ha demanat a les empreses concessionàries que evitin recórrer als expedients de regulació per no perjudicar als treballadors i les treballadores.

L’Ajuntament ha anunciat que mantindrà tots els serveis que té contractats amb diverses empreses, com ara el de consergeria i el de neteja de les instal·lacions esportives, o el de neteja i manteniment a les escoles bressol municipals.

Destinar el superàvit a serveis socials

D’altra banda, l’Ajuntament treballa aquests dies per destinar part del superàvit de 2019 a inversió en l’àrea de serveis socials i de promoció social. Fins ara el superàvit només es podia destinar a inversions financerament sostenibles, és a dir, que tinguessin una vida útil superior als 5 anys i en àmbits com la millora de l’enllumenat, el clavegueram o la recollida de residus, entre d’altres.

Amb l’emergència sanitària, el Govern d’Espanya obre la porta a què els ajuntaments aprofitin el superàvit per finançar també inversions de serveis socials d’atenció primària i atenció a la dependència, claus per combatre l’impacte del coronavirus. Per poder-ho fer, cal que les arques municipals estiguin sanejades, requisit que compleix l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. “Ara és moment de posar tots els recursos al servei de les persones que més ho necessiten”, ha afegit l’alcalde.

Font: Aj.Sant Vicenç

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here