La Cooperativa Agrícola del Prat, que aplega prop d’una trentena de cooperativistesproductors, alerta que amb el tancament d’establiments hostalers, la compra deCarxofa Prat s’ha frenat considerablement i ha enfonsat el preu a Mercabarna d’aquestproducte. Ens trobem en plena temporada de Carxofa del Prat, amb les plantes ambmàxima producció i s’està deixant bona part de la producció sense collir. Les famílies pageses de la Cooperativa alerten que es podria quedar sense collir el 70% de la collitad’enguany.

Un aliment saludable i versàtil a la cuina

La Cooperativa demana a les famílies de l’Àrea Metropolitana de Barcelona queconsumeixin carxofa en el seus àpats habituals. La Carxofa Prat és un aliment molt versàtil a la cuina i clarament saludable. Aquesta hortalissa és rica en fibra, conté elements naturals controladors del colesterol i preventius de malalties cardíaques i accions antioxidants. Per la riquesa mineral del Delta del Llobregat, conté minerals com el ferro, el magnesi, el calci i el potassi, i també inulina, que fa que la carxofa sigui recomanable per diabètics.

La Carxofa és un aliment molt valorat a la cuina per la seva versatilitat. Es pot consumirquasi a diari de moltes maneres i és per això que recomanem que l’inclogueu a lavostra llista de la compra. Ja sigui en Crema de carxofa, truites, al forn, a la brasa, fregides, crues, en melmelada o en moltes variants, la carxofa es pot menjar cada dia.

Cal recorda que la Cooperativa continua treballant per tal de nodrir la ciutadania del’Àrea Metropolitana del Prat amb producte fresc i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat. Les famílies pageses segueixen fent un esforç per garantir que tots aquests productes bàsics no hi faltin a cap establiment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

“Som els teus veïns productors d’aliments pels veïns del costat”

El Mercat de Pagès del Prat continuarà proveint de productes frescos, de temporada i de proximitat a la ciutadania. El Parc Agrari del Baix Llobregat està considerada unainfraestructura productiva d’aliments que en moments de crisi com l’actual demostrala seva importància estratègica. Tanmateix, convé recordar que moltes famílies pageses de la Cooperativa Agrícola disposen de botigues on també subministren productes de collita pròpia i de temporada, garantint la seva obertura i atenció a la ciutadania.

Font: cooperativa agrícola el Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here