Aquest dilluns, la Fiscalia General de l’Estat va obrir diligències per determinar si algunes residències de gent gran tenen males condicions de salubritat en plena crisi del coronavirus. 

La Fiscalia Superior de Catalunya va obrir dilluns una investigació per aclarir la mort per coronavirus de 9 persones grans en una residència d’Olesa de Montserrat des de la setmana passada. També va fer-ho per la mort de 13 persones grans més a Capellades.

La investigació de la Fiscalia Superior de Catalunya arriba després que la Fiscalia General de l’Estat decidís obrir diligències per determinar si algunes residències de gent gran tenen males condicions de salubritat.Dilluns va trascendir que les forces armades havien trobat almenys dos cadàvers de persones en llits de residències on hi havia persones vives fent-hi vida amb normalitat.

Des de l’Ajuntament d’Olesa, el mateix dilluns, es va reclamar a la Generalitat una actuació urgent per a contenir el brot a la residència; “La situació a la residència és crítica especialment per la falta de personal, ja que gran part de la plantilla està de baixa. Precisament, i preveient que la situació es pogués complicar, al llarg de tota la setmana passada, l’Ajuntament d’Olesa ja va reclamar solucions a la Generalitat, que és l’administració responsable del centre, i les peticions es van intensificar aquest diumenge”

Entre el cap de setmana i dilluns, la Generalitat va repartir 50.000 mascaretes i guants per millorar l’atenció i prevenir el contagi a les residències de gent gran.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here