La instal·lació serà un punt de suport i de recuperació al sistema sanitari de la Generalitat. La Guardia Civil ha cedit llits i altres materials. La supervisió de la instal·lació es farà per part de l’ONG Metges sense fronteres.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Guardia Civil han col·laborat per a l’habilitació del poliesportiu municipal l’11 com a hospital de campanya. Aquest punt quedarà transformat en un punt de suport i recuperació al sistema sanitari de la Generalitat destinats a malalts de Covid-19.

La conselleria de Sanitat ja ha autoritzat la seva posada en marxa. La Guardia Civil ha destinat efectius del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) número 4 de Barcelona, amb la seu a Sant Andreu de la Barca i també personal destinat a la Comandància de Barcelona.

L’ONG Metges sense Fronteres han estat els encarregats de supervisar l’operació per a que reuneixi les condicions adequades com a centre hospitalari. 140 llits i tauletes de nit, seixanta matalassos, coixins i làmines de goma pel terra han estat cedits per la Guardia Civil i la resta de material necessari el proporcionarà l’Ajuntament. Es pretén que aquest nou hospital de campanya aculli a persones amb COVID-19 que rebin l’alta hospitalària però que no puguin estar-se a casa seva, o per què estan soles o per què han de quedar-se allunyades de les famílies per raons de seguretat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here