El projecte de l’empresa amb el Clínic i can Ruti, a punt de validació

En pocs dies es començaran a fabricar 300 respiradors al dia a la planta de SEAT a Martorell. És el projecte desenvolupat per la Seat juntament amb els hospitals Clínic i Can Ruti. Ho ha anunciat aquest matí el ministre Salvador Illa, que ha explicat que només estan pendents de rebre uns certificats de seguretat electrònica.

Després de tot el matí de contactes, Salvador Illa, ha rebut l’autorització per iniciar la fabricació en serie de respiradors aquesta mateixa nit. L’únic tràmit que queda per obtenir és el certificat d’electromagneticitat, tot i així, l’Agència Espanyola del Medicament, ha decidit donar llum verda al projecte, que produirá 3.000 unitats semanals.

La demanda mundial de respiradors s’ha incrementat de  tal manera que empreses i enginyers de tot l’Estat han posat a disposició diferents projectes de respiradors artificials amb tot tipus de tecnologies. El passat dilluns, l’Àgència Espanyola del Medicament va explicar als emprenedors quins eren els requisits tècnis i de seguretat per a que els respiraadors poguéssin ser validats, en un procés que no resulta fàcil de passar. Sembla ser, que d’aquests projectes, degut a l’estricta normativa de seguretat que aplica el ministeri, només n’han estat acceptats sis.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here