Hi ha cinc persones internes que també han mort però “no s’ha pogut comprovar que sigui a causa del coronavirus”

La residència Santa Oliva d’Olesa de Montserrat suma una nova mort per coronavirus i ja són 15 els interns mort d’un total de 18 que van ingressar a l’Hospital de Martorell i el Sagrat Cor. De les altres tres persones, dues continuen ingressades i una altra ha tornat a al residència aquest divendres després de dinou dies ingressada.

D’altra banda, hi ha hagut cinc morts més al centre, però aquests casos “no ha pogut provar que sigui a causa del coronavirus”. També en les últimes hores s’han fet noves proves a interns del geriàtric i de set testos, cinc més han donat positiu. D’altra banda, a la residència privada Sant Agustí, a més de les quatre defuncions ja conegudes, els darrers dies han mort tres interns més “per altres patologies”.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, remarca que tot apunta a una certa treva en el ritme de contagi a les residències, tot i que “s’ha de continuar amb un estricte control i seguiment dels protocols de seguretat davant de qualsevol simptomatologia per lleu que sigui”.

L’Ajuntament d’Olesa ha reclamat a la Generalitat tenir accés a dades fiables sobre el nombre de contagis al municipi

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha reclamat a la Generalitat “total transparència i claredat” en les dades sobre el nombre d’afectats, hospitalitzats i defuncions per coronavirus al municipi. En una carta adreçada a consellera de Salut, Alba Vergés, l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, lamenta les moltes dificultats que ha tingut fins ara l’Ajuntament per accedir a dades fiables sobre el nombre d’afectats al municipi, i reclama al Departament de Salut que en aquest aspecte sigui precís i transparent.

L’Ajuntament d’Olesa també ha tornat a reclamar a la Generalitat que resolgui la manca de personal i material necessari a les residències, per tal que les plantilles puguin desenvolupar amb garanties la seva feina.

L’Alcalde de la localitat baixllobregatina, Miquel Riera, ha destacat que, tot i la manca evident de recursos materials de protecció i de personal que pateixen, les direccions de les residències geriàtriques, sobretot les afectades pel virus, Santa Oliva i Sant Agustí, “han aconseguit controlar la situació aplicant nous models organitzatius que suposen un esforç extra de la plantilla”.

Riera ha lamentat un cop més que un dels principals problemes és que el personal no pugui treballar protegit “tal i com marquen els protocols per manca de material”, i per aquesta raó “des de l’Ajuntament s’ha treballat i es treballarà per intentar cobrir aquesta necessitat com sigui”.

L’alcalde ha insistit que si el personal de les residències no té des del principi el material necessari per treballar amb total protecció, és difícil evitar el contagi del virus, i ha remarcat que la situació “només es podrà reconduir quan arribi el material de protecció anunciat i promès als centres, així com els tests ràpids per detectar el coronavirus i així millorar el confinament”.

Precisament, l’Ajuntament d’Olesa va ser dels primers en aixecar la veu d’alarma sobre les dificultats que patien les residències quant a manca de personal i de material, i que finalment ha hagut de ser l’Ajuntament qui, gràcies en gran part a la mobilització ciutadana, ha pogut cobrir algunes d’aquestes necessitats.

Miquel Riera també ha volgut manifestar el suport de tot l’Ajuntament al personal de les residències geriàtriques, especialment a les de Santa Oliva i Sant Agustí, “per l’esforç que estan fent durant aquestes setmanes per atendre les persones internes”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here