L’Hotel Ciutat de Martorell s’ha reconvertit en Hotel de Salut i ha habilitat 90 habitacions per atendre persones afectades pel coronavirus, segons ha informat el Departament de Salut

L’equipament va entrar en funcionament divendres i es concep com un espai d’aïllament temporal per donar resposta a les necessitats de persones afectades per la crisis del covid-19. Segons Salut, reforça la capacitat assistencial de l’atenció primària de l’àrea del Baix Llobregat Nord, l’Hospital de Martorell i l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. L’hotel actuarà com un dispositiu d’atenció primària, atès per professionals sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), i donarà suport als pacients com si fossin atesos al seu domicili.

El dispositiu garanteix l’aïllament, el seguiment i control de simptomatologia. A l’Hotel Salut Ciutat de Martorell s’atenen les persones que provenen de l’Hospital de Martorell i de l’Hospital Sagrat Cor que són donades d’alta d’aquests nivells assistencials i que precisen d’un aïllament i seguiment acurat abans de retornar al seu domicili.

L’estada mitjana dels usuaris a l’hotel salut dependrà dels dies d’inici de la simptomatologia i dels dies d’ingrés a l’hospital, i no s’espera superior als 14 dies, però sempre dependrà de criteris clínics. L’equip de professionals sanitaris amb què s’ha iniciat l’atenció assistencial variarà segons el nombre de persones que s’hagin d’atendre així com la seva complexitat.

Salut posa de relleu la “bona predisposició d’aquesta empresa familiar” per col·laborar i coordinar-se amb l’equip sanitari i així, garantir una activitat assistencial i unes cures “òptimes” i afavorir la recuperació dels pacients. D’altra banda, cal destacar que en aquest àmbit territorial ja es disposa de dos hotels per a descans dels professionals, que són l’Hotel Restaurant Manel, a Martorell, i l’Hotel Les Torres, a Sant Esteve Sesrovires.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here