L’Ajuntament i la Guardia Civil van preparar un hospital de campanya que des de Salut consideren que “no compleix les necessitats del sistema sanitari”

 L’alcalde del municipi, Enric Llorca, ha titllat de “gran irresponsabilitat” per part del Govern la no posada en marxa de l’hospital ni tampoc de cap hotel medicalitzat.

El passat 26 de març l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca juntament amb la Guardia Civil van aixecar un hospital de campanya que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya encara no ha posat en marxa. L’alcalde, Enric Llorca, considera que és una gran irresponsabilitat la inacció del govern respecte a l’hospital i als possibles hotels medicalitzats.

Els dos recursos sanitaris comptaven amb la col·laboració de la ONG Metges sense Fronteres i la Guardia Civil, que té caserna al municipi. Llorca ha expressat a El Periódico que “Si es posen recursos a disposició que son necessaris, s’han de fer servir sense mirar si venen de la Guardia Civil o de la UME. S’ha de lluitar contra un enemic comú, que és el coronavirus”. L’hospital de campanya compta amb 187 llits, 47 a l’hotel Bristol i 140 al poliesportiu municipal, habilitat com a hospital de campanya, però segueixen sense ús.

Segons EFE, el departament ha explicat que l’equipament del municipi “no compleix amb les necessitats del sistema sanitari”, motiu pel qual no s’hauria activat. Tot i així, l’Ajuntament ha emès un comunicat en el que aclareixen que els dos equipaments “estan dotats de tot el material sanitari per atendre als afectats i també del personal que els atendria”, expressen que aquestes dues infraestructures alleugerien la càrrega de l’hospital de Martorell i que ha de prevaldre sempre el benestar de la ciutadania pel davant de les diferencies entre organismes i administracions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here