Sento Masià i Mengual, artista nascut a Alcoi ( País Valencià) i veí de Molins de Rei ha mort el 4 d’abril a l’edat de vuitanta anys, víctima del COVID-19. Masià era un destacat artista, creador de l’Espai Molí i havia exercit com a professor de plàstica a l’Institut Lluis Requesens . Molins de Rei disposa de diverses obres escultòriques creades per ell en diversos espais de la ciutat. L’any 2017 havia estat nomenat fill adoptiu de Molins de Rei per l’Ajuntament. Orgullós de ser natural d’Alcoi, Masià havia estat bon amic del cantautor Ovidi Montllor i de l’escriptora Isabel Clara Simó, tots dos nascuts com ell a la capital de l’Alcoià. Més enllà de Molins de Rei havia estès la seva activitat a diversos municipis de la comarca i, en concret, havia estat col·laborador de la USLA, de l’Ateneu, a la veïna ciutat de Sant Feliu de Llobregat.

Un dia desprès que Masià, el 5 d’abril, ha mort el compositor i veí d’Esparreguera, Josep Borràs i Farrés, a l’edat de noranta anys. Era molt conegut i estimat a la seva ciutat ja que era l’autor de la música de La Passió d’Esparreguera. El mestre Borràs, conegut popularment com “el Tutu”, va compondre nombroses sardanes i caramelles. L’Escola Municipal de Música i Dansa del municipi porta el seu nom. Havia rebut el premi Josep Cererols atorgat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. L’alcalde de la ciutat, Eduard Rivas, i els portaveus de tots els grups municipals han lamentat la seva pèrdua i han destacat el seu compromís amb Esparreguera. També s’han afegit al condol a la família moltes entitats de la localitat.

La pandèmia que vivim ha impedit fer en tots dos casos fer els homenatges públics que es mereixien i que ben segur es celebraran quan es superi la crisi actual.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here