L’entrenador gavanenc i tècnic del Zenit de Sant Petesburg ha narrat la seva aventura a Mundo Deportivo

Xavi Pascual, tècnic del Zenit de Sant Petersburg, ja es troba a casa al costat de la seva família després d’haver de sortir de Rússia el passat 28 de març després que la VTB donés per cancel·lada la competició i que Vladimir Putin, president del país, anunciés el tancament de les fronteres.

Amb més de 5.000 quilòmetres per davant el tècnic de Gavà va viure una autèntica odissea per a tornar a la seva casa. Una aventura que ha narrat a Mundo Deportivo i en la qual l’ex entrenador del Barcelona a penes va tenir temps per a assimilar tot el que estava succeint.

Xavi Pascual, al costat del seu ajudant i amic Íñigo Zorzano, recorda que va veure que “només teníem un dia per marxa i només hi havia una possibilitat, viatjar la nit del dissabte a diumenge de Sant Petersburg a Moscou i d’allà, a Madrid”. Narra que va haver de sortir de casa “de matinada per a arribar a un aeroport, en el qual tots els treballadors anaven amb guants i màscares, absolutament tots. Els aeroports estaven completament deserts”.

Pascual va arribar a Madrid “després d’un vol en el qual no hi havia més de 10-15 persones i tots molt separats” i va haver d’agafar un cotxe de lloguer per a recórrer els 600 quilòmetres fins a Barcelona. Un viatge que l’entrenador del Zenit no oblidarà: “Era increïble viatjar completament només per la carretera. En aquest viatge em van parar en dos controls de policia i vaig haver d’explicar que era un expatriat que estava tornant a casa. Em van reconèixer però vaig haver de presentar tota la meva documentació, el meu passaport, el meu visat de treball, el bitllet d’avió”.

Finalment a casa, Pascual reconeix l’impacte que li va causar el panorama que es va trobar a Espanya: “El dia que em vaig d’allà encara no hi ha confinament al cent per cent [es va aplicar el passat 30 de març] i encara es podia sortir a caminar. Jo no havia viscut la sensació que vaig trobar aquí. Arribar a Gavà i no veure a ningú pels carrers… Tot és xocant”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here