La Direcció General de Joventut difon entre el jovent Com trobar-hi sentit, una guia de consells per ajudar els joves a gestionar el període de confinament amb equilibri emocional, ànim de superació i esperit cooperatiu.

Les autoritats recorden als joves, a través d’una guia elaborada amb la col·laboració de l’entitat Salut i Educació Emocional, que el període de confinament pot ser, també, una oportunitat per entendre què ens està passant, aprofitar per treballar els sentiments i les emocions, i aprendre a convertir en positiu el que estem vivint.

Aquesta eina educativa i emocional proposa als joves que segueixin tres fases evolutives. En primer lloc, que identifiquin els sentiments i les emocions que els produeix el confinament per tal d’entendre el que els passa. En segon lloc, la guia proposa fer un exercici per generar benestar i emocions positives amb els familiars i les amistats, i, per últim, i en tercer lloc, es proposa als joves fomentar la creativitat i que comparteixin les seves habilitats i interessos culturals.

Per saber-ne més sobre aquesta guia, podeu consultar el següent enllaç:
http://jovecat.gencat.cat/web/.content/_documents/arxiu/salut/Guia_Joves_Confinats.pdf

D’altra banda, el Ministerio de Sanidad ha aconsellat als joves no creure’s tot el que els envien, ja que pot ser fals, utilitzar les xarxes socials amb responsabilitat, no oblidar-se d’estudiar, ajudar en les tasques de casa, aprofitar aquest moment per cuidar la salut i fer activitat física, i mantenir el contacte amb familiars i amics, tot i la distància.

Pel que fa a l’àmbit educatiu, com segurament sabreu, s’aprova el nou calendari de les proves d’accés a la universitat en convocatòria ordinària, subjecta a l’evolució de la pandèmia.

Finalment, l’Oficina Jove de Treball informa que continua prestant atenció a les consultes laborals de manera telemàtica a través de l’assessoria en línia i del correu electrònic jovetreball.tsf@gencat.cat. Alhora, l’oficina també ofereix assessorament en línia a les persones joves emprenedores, que poden enviar la seva consulta a jovetreball.tsf@gencat.cat.

Font: Aj.Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here