ElBaix.Cat té la solució per a que quedar-se a casa sigui menys avorrit.

Per sort tenim internet i xarxes socials, tot i que és un gran moment per a seure al sofà i agafar un llibre, o recuperar les receptes de l’àvia i convertir-te en un gran cuiner, tornar a veure les teves pel·lícules favorites o jugar al que jugaves quan erets petit..

La nostra nova proposta està relacionada amb el son! Aquests dies és important que no ens oblidem de descansar bé, us deixem consells per a millorar el son durant el confinament!

La tranquil·litat i la millora del somni són fonamentals a l’hora d’afrontar la crisi sanitària durant el confinament. Si organitzes el dormitori de manera que ajudi a la relaxació tindràs un descans de qualitat. Compartim molt temps a casa amb la familia, sotmesos a l’estrès que suposa no sortir al carrer i les nostres rutines s’han vist alterades.

El dormitori és, més que mai, un espai de relaxació, pel que millorar el somni, ha de ser el nostre objectiu. La Societat Espanyola del Somni recomana que:

  • L’habitació estigui entre els 18 i 21 °C, perque hi hagi una relació directa entre la temperatura del cos i l’ambiental.
  • La foscor és fonamental a la nit, pel que cal tenir llums que es regulin en intensitat. Minimitza el soroll aïllant les parets.
  • El lloc ha d’estar net i ordenat: no ho omplis de mobles i evita els objectes decoratius. El desordre impedeix relaxar-se.
  • Pel que fa als colors, recorre als neutres -blanc, sorra, gris- i als suaus, com pastissos o empolsats: són calmants, perfectes per aserenar la ment.
  • Els llençols i cobertors són importants per a dormir bé. Cal triar teixits naturals que afavoreixin la termoregulació: no passar fred ni suar més del necessari. Han de ser de fibres com el cotó, el lli, etc., perquè no produeixen electricitat estàtica i afavoreixen la transpiració.
  • Quant al matalàs i els coixins, millor si són ergonòmics. Adapta la seva fermesa a les teves característiques, segons factors com el pes, la postura en dormir, si comparteixes llit o no…
  • Finalment, recorda, que el dormitori és per descansar. És habitual portar el mòbil o la tauleta a l’habitació per veure notícies, una peli o un vídeo. És un error. Tenir la llum i les vibracions a prop provoca un estat d’alerta que influeix en el sistema nerviós. El millor? Deixar tots els dispositius apagats i lluny del llit almenys un parell d’hores abans de ficar-nos al llit.
  • Si mantens unes rutines saludables -ficar-te al llit i aixecar-te a hores similars a les d’abans del confinament i adaptes el teu dormitori a aquest espai de calma que necessites, dormir bé i de manera reparadora és molt més fàcil.

Font: AMIC/Decoracion2.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here