El pilot de turismes de Gavà, Pepe Oriola, s’ha sumat a la lluita contra el Coronavirus liderant una iniciativa impulsada per la start-up amb capital 100% espanyol: Byfever. Oriola es converteix en ambaixador mundial d’una companyia que ha desenvolupat una càmera tèrmica que permet, mitjançant la intel·ligència artificial, controlar a distància la temperatura corporal de les persones.

Pepe Oriola explica que “un dels símptomes més evidents dels que han patit, pateixen i patiran aquesta malaltia, segons l’OMS, és la febre. Gràcies a aquestes càmeres tèrmiques es pot detectar en temps real a les persones que, molt possiblement, puguin estar contagiades i actuar de forma immediata per minimitzar els riscos de transmissió del virus en espais públics. Aquestes càmeres s’adapten a les necessitats dels hospitals, centre Comercials, sales de concerts, espectacles esportius o vehicles de transport públic i estan especialment dissenyades per a quan superem aquest enemic invisible “.

Oriola, ambaixador de la marca

Byfever incorpora els últims avenços tecnològics en el camp de la IA i una precisió algorítmica, per detectar les zones calentes del cos humà, entre 35º i 40º amb una alta precisió, i amb un marge d’error de 0,3º a uns 3 metres de distància, sense representar cap perill per a la ciutadania. Amb això, es pot configurar una alarma i establir un protocol de prevenció.

El pilot gavanenc manifesta que “gràcies a la meva experiència a la Xina, on he disputat diverses competicions de velocitat en els últims anys, conec de primera mà els canvis socials que es viuen. En l’actualitat, aquest tipus de càmeres tèrmiques són obligades a la Xina, especialment en zones on s’hi poden concentrar moltes persones. No només és una norma als aeroports, dins dels controls d’entrada, sinó també s’està implementant en establiments comercials i fins i tot en entorns laborals. El risc a una nova pandèmia ens porta a prendre una major consciència de com serà la nostra vida a curt termini, així que, per ara el més assenyat és quedar-se a casa”.

Oriola confia també que la societat torni a recuperar, en la major brevetat possible, la normalitat.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here