El Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat ha implementat una solució de telemonitoratge desenvolupada pel centre tecnològic Eurecat, per fer el seguiment de les 23 places del programa de les llars amb suport de salut mental gestionades per la institució.

Aquesta solució tecnològica es denomina Ekenku i permet a l’equip de psicòlegs i educadors socials fer un control més específic dels símptomes d’alarma que es poden desenvolupar arran del contagi del coronavirus i millorar l’atenció sanitària i social.

La finalitat fer un seguiment de la convivència, de les pautes d’higiene i de la seva organització de forma remota, mitjançant qüestionaris personalitzats i consultes virtuals.

Els pisos, on viuen entre tres i quatre persones, estaran dotats de tauletes, amb qüestionaris personalitzats perquè els puguin respondre diàriament.

D’acord amb les respostes, els professionals rebran avisos automàtics via web o correu electrònic per iniciar els protocols específics d’actuació, si es detecten símptomes que ho requereixin. També s’organitzaran videoconferències de manera personalitzada, adaptades a l’estat diari de cada persona.

La proposta de millora sorgeix del treball conjunt de les direccions de Salut Mental i de Sistemes d’Informació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, juntament amb Eurecat. Pere Serrat, director de Sistemes d’Informació del Parc Sanitari Sant Joan de Déu apunta que “l’ús del sistema ekenku té per objectiu optimitzar el seguiment que actualment realitzen els professionals”.

Els qüestionaris i videoconferències que ofereix Ekenku tenen un disseny modular que es pot aplicar a qualsevol context on la persona atesa necessita mantenir una conversa privada amb el centre sanitari per un canal segur, tant en una situació d’hospitalització domiciliària com en el cas de pacients crònics que requereixin atenció continuada.

L’aplicació es pot utilitzar amb dispositius externs de mesura de constants vitals o activitat física, com la tensió, el pes, les pulsacions, els nivells de glucosa o la temperatura, mitjançant eines connectades a Internet, amb la possibilitat que els usuaris portin polseres d’activitat si es creu convenient des del punt de vista mèdic.

“Permet tenir cura de forma remota dels pacients de forma molt senzilla, donat que en qüestió de dies és possible tenir l’eina en funcionament, amb els professionals i els usuaris plenament formats per al seu ús”, destaca el responsable de la gestió de productes d’innovació digital en les àrees de Salut i Social d’Eurecat, Enrique de la Vega.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here