UGT i CCOO ho consideren “irresponsable” i denuncien el cas davant la Inspecció de Treball. Aquest retorn es produeix després que l’empresa anunciés la parada en la producció de respiradors

Seat va engegar aquest dimarts el retorn “esglaonat” de treballadors d’àrees directives no lligats a la producció al seu centre de treball.


Aquesta setmana s’ha reincorporat presencialment un 25% d’aquesta part de la plantilla, un cop s’ha aixecat el confinament total que permet a treballadors no essencials desplaçar-se fins al lloc de treball. Després ho farà la resta.


UGT i CCOO, en desacord amb la mesura, ho ha denunciat davant la Inspecció de Treball i demanen Seat que negociï un pla de contingència que garanteixi la salut dels treballadors.

Els sindicats, a més, lamenten que les primeres persones que es vol fer tornar al lloc de treball són, precisament, les que poden i estan fent teletreball: “Ens sembla una irresponsabilitat”.


En una carta interna enviada a la plantilla, i a la que ha tingut accés l’ACN, Seat explica que s’està començant a “doblegar” la Covid-19 i que bona dels treballadors “ja està en condicions” de tornar al seu lloc de treball.

En aquest retorn a la feina, Seat també preveu recuperar els treballadors afectats per l’ERTO i assegura que en tots els casos la reincorporació es farà “assegurant la protecció” de tots els treballadors, una afirmació que UGT i CCOO posen en dubte.

Aquest dimecres estava prevista una reunió sobre el pla de contingència de l’empresa i mesures de seguretat, que els sindicats denunciaven que anava tard.

Seat atura la producció de respiradors d’emergència arran de la descongestió de les UCI

Seat va aturar la producció de respiradors d’emergència OxyGEN a la planta de Martorell arran de la descongestió progressiva de les UCI als hospitals, segons van informar fonts de la companyia dissabte passat.

Ja s’havien entregat més de 500 unitats del model -que es va començar a fabricar el passat 3 d’abril després de rebre el vistiplau de l’Agència Espanyola del Medicament- i sembla que es reprendria la seva fabricació en cas d’un rebrot de la pandèmia de coronavirus i la necessitat de més respiradors d’emergència a les urgències dels centres hospitalaris.

Els 150 empleats voluntaris de Seat que han participat en el projecte OxyGEN -dissenyat per l’empresa Protofy.xyz- estan exempts de l’ERTO i rebran un permís retribuït per part de l’automobilística.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here