El cicle arrenca aquest divendres amb una desena d’artistes olesans de diferents disciplines, amb actuacions en streaming des del  seu compte d’Instagram.

La ciutadania olesana podrà començar a viure dies de confinament plenament culturals gràcies a les propostes de les regidories de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Olesa, batejades com Olesa Cultura Confinada, i que es difondran a través de les xarxes socials. Aquest divendres arrenca un festival virtual que compta amb la participació d’una desena d’artistes olesans de diferents disciplines, amb actuacions en streaming des del  seu compte d’Instagram.

El regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament d’Olesa, Xavier Rota, ha detallat que, més que un festival, Olesa Cultura Confinada “és una trobada cultural. Es tracta d’un seguit d’activitats, un cicle sense un final definit que acabarà amb el confinament, quan la situació torni a la normalitat”. El cicle arrenca aquest cap de setmana, i continuarà les setmanes següents.

Olesa Cultura Confinada té previstes ara per ara deu actuacions variades, de música, teatre, màgia o monòlegs, totes a càrrec d’olesans i olesanes. Tots els artistes tenen un denominador comú: oferiran actuacions en directe a través dels seus comptes d’Instagram. En uns moments de màxima dificultat per al sector cultural, el regidor de Cultura i Joventut destaca que el fet que els artistes actuïn a través dels seus comptes propis d’Instagram “és una bona oportunitat de promocionar-se”.

Les actuacions són completament altruistes, i són petites col·laboracions d’aproximadament 15 minuts. Xavier Rota ha avançat que, quan passi l’estat d’alarma, “s’intentarà fer un concert d’agraïment als participants al cicle Olesa Cultura Confinada”. El regidor posa en valor el rol de plataformes com Instagram i Facebook en l’actual situació i valora el cicle com “una descoberta”.

Des de l’Ajuntament s’està treballant per continuar amb més actuacions per al següent cap de setmana. La novetat seria que, si bé aquest cap de setmana totes les actuacions es faran a través dels comptes propis dels artistes a Instagram, la setmana vinent també comptarà amb actuacions en directe i al mateix moment des de Facebook.

El Cicle Olesa Cultura Confinada va començar ahir divendres 17 d’abril a les 19.30h amb les actuacions musicals de Martí Alcon, Marc Amat i Patri Garcia. Dissabte, 18 d’abril, a les 12.00h, actuació del Mag Arnau, i a les 12.30h, Hora del conte amb Espe Piñero. A partir de les 18.00 h, actuacions del músic Jan Serra i la monologuista La Crazy. I diumenge, a partir de les 12.00 h, actuacions de Sònia Zurriaga a l’acordió, i la veu i guitarra de Laura Franch, i ja a les 19.00, joves en directe a través de l’Instagram de Joventut.
D’altra banda, a través de les seves xarxes socials l’Ajuntament d’Olesa llençarà propostes i recomanacions culturals cada setmana. En aquestes recomanacions, persones conegudes del municipi proposaran un llibre, una pel·lícula i un grup musical.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here