El personal assistencial d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la zona Costa Ponent ha fet més de 2.800 proves PCR de covid-19 a les residències de l’Hospitalet, el Baix Llobregat, el Garraf i l’Alt Penedès. Segons dades recopilades per l’ICS, han fet 1.827 tests a residents i 986 a treballadors dels centres.

Es tracta de residències de gent gran, però també d’atenció a la infància i l’adolescència, així com de salut mental. Un equip de 73 infermeres i 68 metges experts en cronicitat està desplegant aquest dispositiu, reforçant l’atenció habitual a les residències de l’Àrea Metropolitana Sud. Durant l’estat d’alarma, s’han fet 7.373 visites.

Durant les visites, es centren en identificar i fer seguiment dels casos de covid-19 que hi ha en investigació, dels probables i dels confirmats, tot garantint mesures de sectorització dels pacients. Al mateix temps, reforcen les vies de comunicació de les residències amb altres organismes per garantir la prevenció i control de la infecció als centres i la seguretat dels treballadors.

Alhora, els mateixos equips gestionen els recursos materials i de protecció per als professionals d’atenció residencial, divulguen els protocols sobre la covid-19 i identifiquen precoçment i planifiquen les necessitats sanitàries derivades de la manca de personal.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here