La Generalitat ha activat a través de Protecció Civil l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per les intenses pluges que estan produint acumulacions destacades aquest dimarts, sobretot a les comarques catalanes de la meitat nord-est i que estan provocant l’augment dels cabals d’alguns rius i rierols.

En el cas del riu Llobregat, el cabal

al seu pas per Sant Vicenç dels Horts ha superat llindar d’Alerta (180 m3/sg). Protecció Civil demana evitar els accessos a la llera, guals i creuaments a nivell.

El Servei Meteorológic de Catalunya (SMC) preveu la possibilitat de superar el llindar d’acumulació de 100 litres per metre quadrat en 24 hores aquest dimarts al Baix Llobregat.

A més, també s’ha posat en alerta el pla Ventcat pel fort vent previst fins dimecres al litoral central i nord de Catalunya. S’ha d’extremar especialment la prudència en la mobilitat a les zones on bufi fort el vent, tant a peu com en vehicle, per la possible caiguda de branques o un altre mobiliari urbà.

A part, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu per a aquest dimarts un fort onatge de més de 2,5 metres d’altura amb mar de fons de l’est. Protecció Civil de la Generalitat recorda que s’ha de mantenir la prudència a les zones afectades pel fort onatge, allunyant-se d’espigons i esculleres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here