El programa de Sant Jordi inclou un seguit d’activitats que es podran fer, veure o escoltar al llarg de tot el dia, i d’altres que tindran un horari concret perquè es faran en directe.

L’Ajuntament també fa una crida a que la ciutadania engalani finestres i balcons amb roses, dibuixos de dracs i senyeres, així com la frase “Olesa viu Sant Jordi des de casa”.

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa, conjuntament amb diferents departaments municipals i entitats locals ha preparat per a aquest dijous un seguit d’activitats virtuals que permetran a la ciutadania viure aquest dijous, 23 d’abril, i des de casa, la diada de Sant Jordi. La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa, Lourdes Vallès, ha destacat que, “malgrat les limitacions i les difícils circumstàncies que estem vivint, volem que la diada de Sant Jordi segueixi sent un dia plenament festiu, i per aquesta raó hem volgut oferir un ampli ventall d’activitats relacionades amb la festa de la rosa i el llibre”.

Amb aquest objectiu de viure una diada de Sant Jordi plenament festiva, malgrat el confinament, l’Ajuntament d’Olesa vol fer una crida a la ciutadania perquè engalani finestres i balcons amb roses, dibuixos de dracs i, com no, l’habitual penjada de senyeres. També s’anima a que les famílies pengin també la frase “Olesa viu Sant Jordi des de casa”. Tot plegat, ha remarcat Lourdes Vallès, “per demostrar que tot i estar confinats a casa, volen celebrar plenament el Sant Jordi”.

El programa de Sant Jordi inclou un seguit d’activitats que es podran fer, veure o escoltar al llarg de tot el dia, i d’altres que tindran un horari concret perquè es faran en directe. El cartell inclou els enllaços d’Internet a través dels quals es podran seguir i visualitzar aquestes activitats.

Les activitats en directe arrencaran a les 8.00 hores amb el magazine Hotel Gori d’Olesa Ràdio, dedicat especialment a Sant Jordi, i que es podrà seguir en directe fins les 11 del matí, al 90.1 de la F.M. o bé a través del web www.olesademontserrat.cat/olesaradio

A les 12.00 hores hi haurà concert en directe de Magalí Sare i Sebastià Gris, a través d’un Instagram Live al compte @magalisare. Organitza el departamento de Cultura dins el cicle Olesa Cultura Confinada.

A les 17.00 hores, el Centre Obert municipals, dins els projectes El Setrill i Barri Jove, oferirà una lectura interactiva. Per participar-hi, cal afegir-se al següent xat de la plataforma Jitsi Meet: https://meet.jit.si/santjordicentreobertolesa

Les activitats en directe finalitzaran a les 18.30 hores amb el veredicte del 28è Premi Sant Jordi infantil i juvenil de conte i narració breu en català. Serà a través d’un facebook Live a la pàgina de l’Ajuntament d’Olesa (www.facebook.com/AjuntamentOlesadeMontserrat), en un acte organitzat conjuntament per les regidories d’Ensenyament i Mitjans de Comunicació.

Com que només es podrà donar a conèixer els guanyadors i guanyadores de les diferents categories, la regidoria d’Ensenyament espera poder fer l’entrega de guardons un cop es pugui celebrar el Sant Jordi al carrer, previsiblement el dia 23 de juliol, si es manté la previsió del gremi del Llibre i de Floristes.

Quant a les resta d’activitats, sense horari fix, són les següents:
Seguim tocant, seguiu ballant! 28è Sant Jordi al vostre costat. A través de www.facebook.com/cobla.viladolesa. Organitza: Cobla Vila d’Olesa.
Dona color a la sardana. Seguim ballant, però des de casa! A través de www.facebook.com/sardanesolesa i www.twitter.com/acf_olesa Organitza: ACF Sardanista
Llegim entre tots. Sant Jordi 2020 Ins.Daniel Blanxart. A través de www.insdanielblanxart.cat i de www.instagram.com/insdanielblanxart
Sant Jordi confinat! No et lamentis més i juga! Hora del conte especial amb “Llegenda de Sant Jordi”, a càrrec de James Mayhew i Antonio Reche. A www.bibolesa.wordpress.com i al canal de Youtube de la biblioteca. Organitza: Biblioteca Santa Oliva
Lectura de poemes de Joan Brossa. A través de www.facebook.com/cecscat.cat i del canal de Youtube de CECSCAT, Associació de Persones amb Capacitats Diverses.
Estrena del conte musical “El somriure de la Princesa” i karaoke per a tota la familia. A través de www.facebook.com/emmolesa i www.instagram.com/emmolesa. Organitza: Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat
Tallers de roses i punts de llibre de Sant Jordi. A través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. Organitza: SAFI (Servei d’Acollida i Foment de la Integració).
Rosa de Sant Jordi, com fer-la a casa? A través de https://artsioficis.cat/rosa-de-sant-jordi-a-casa/ Organitza: Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis.
Sant Jordi amb el Casal- Gaudeix dels nostres vídeos! A través del canal de Youtube del Casal d’Olesa. Organitza: El Casal Olesa

Font: Aj.Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here