Avui, diada de Sant Jordi, els usuaris trobaran roses a les xarxes de metro
i bus perquè puguin fer-ne una foto i dedicar-la als més vulnerables

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el Gremi de Floristes de Catalunya col·laboren en una iniciativa que té com a objectiu retre homenatge a la gent gran, el col·lectiu més castigat per la crisi del coronavirus.

L’acció Amor gegant per a la gent gran, que s’ha volgut fer coincidir amb la diada de Sant Jordi, consisteix en la col·locació de roses vermelles als seients reservats del metro i autobusos, generalment de color gris i senyalitzats com d’ús preferent per a persones grans o amb dificultats de mobilitat.

Les roses han de servir d’inspiració per retre un homenatge a la gent gran, que aquests dies són el col·lectiu de risc més vulnerable i no poden sortir de casa, i d’una manera simbòlica apropar-los a tots la celebració de la festa de Sant Jordi.

Els viatgers que es trobin la rosa dins els vehicles i trens no se la podran endur, l’hauran de deixar al seient; la invitació és a fer-ne una fotografia i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnaRosaPerLaGentGran i dedicar-la als seus éssers estimats d’edat avançada. Les roses aniran acompanyades d’un fullet, on s’explica la naturalesa de l’acció i que agrairem que també es deixi al seient on es trobi, perquè l’usuari que vingui després pugui informar-se i participar en la iniciativa.

L’acció ha comptat amb la col·laboració del Mercat de Flor i Planta de Vilassar de Mar i de Mercabarna, que han coordinat juntament amb el Gremi de Floristes la recopilació de les 2.000 roses perquè fossin de producció local del Maresme.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here