Aquest diumenge els infants podran sortir una hora al dia, entre les 9 del matí i les 21 hores, sense allunyar-se més d’un quilòmetre de casa seva. Cornellà i Sant Feliu els rebran amb una sèrie de mesures que inclouen la pacificació de diversos carrers a més de diverses activitats a les xarxes socials

El Govern de l’Estat ha decretat que cada persona adulta podrà acompanyar un màxim de tres nens o nenes, que podran córrer, saltar, jugar i fer exercici, sempre respectant les mesures de distanciament social de 2 metres amb la resta de persones que circulin per l’espai públic.

El Govern recomana l’ús de mascaretes durant la sortida al carrer, però no són obligatòries. Salut Pública recalca, això sí, la necessitat de rentar bé les mans amb sabó en retornar a casa.

Campanya “Tornem al carrer” a Sant Feliu

Malgrat les restriccions necessàries, l’Ajuntament de la capital del Baix Llobregat, vol celebrar aquest retorn al carrer dels nens i nenes de Sant Feliu, així com garantir que aquest es produeixi de la forma més segura possible; tant a nivell de mobilitat, com de neteja i desinfecció de l’espai públic.

Per això, inicialment es tallaran cada dia de 10 a 13h alguns carrers de la ciutat amb poca circulació de cotxes, per a que els infants tinguin més espais peatonals per gaudir de la sortida, i poder mantenir més fàcilment el distanciament social. Passats els primers dies de la mesura, l’Ajuntament anuncia que aquesta s’analitzarà i s’adaptarà a les necessitats que es detectin.

La llista de carrers tallats a partir d’aquest diumenge per als vehicles (excepte l’accés als guals), durant la franja de 10 a 13h, de dilluns a diumenge, és la següent:

A més, partir de la setmana vinent, a tots els barris de la ciutat hi haurà plafons informatius amb plànols que indicaran les zones recomanades per al passeig, tant les peatonals com en les què el trànsit estarà pacificat.

Personal voluntari de l’ADF de Sant Feliu i de diverses entitats de lleure de la ciutat, s’encarregaran d’informar als vianants i vetllar pel bon funcionament del dispositiu.

Per preparar aquesta sortida, també s’ha reforçat la neteja de l’espai públic amb productes desinfectants homologats pel Ministeri de Sanitat, però cal recordar que l’accés a determinats parcs, zones infantils i altres instal·lacions, no està permès.

A més, el consistori anima els nens i nenes de la ciutat a participar d’un joc per “Redescobrir Sant Feliu”, després de tants dies de no poder passejar pels carrers de la seva ciutat. Així, de la mà del Consell d’Infants, es proposa que els nens i nenes, amb l’ajuda de les seves famílies, comparteixin a les xarxes socials vídeos, àudios, fotos o dibuixos… amb l’etiqueta #redescobreixoSantFeliu.

La iniciativa pretén que els nens i nenes expliquin les noves sensacions i descobertes durant els seus passejos per la ciutat, després de més d’un mes sense sortir. I si envien un àudio o vídeo al telèfon 608 183 751, aquest també es difondrà a Ràdio Sant Feliu, a l’espai infantil diari, de 12 a 13 hores.

Recomanacions del Consell d’Infants de Sant Feliu: 60 minuts de responsabilitat i felicitat

Des del Consell d’Infants de Sant Feliu s’han elaborat unes recomanacions per poder gaudir de manera segura de l’espai públic.

Una de les principals recomanacions del Consell és la de prioritzar la sortida dels infants al carrer els matins de 10 a 13 hores, ja que en aquesta franja horària es tallaran alguns carrers de la ciutat per eixamplar les zones peatonals i evitar aglomeracions.

També els aconsella passejar tranquil·lament gaudint de tot, circulant sempre per la seva dreta. D’aquesta manera es facilitarà el distanciament necessari de 2 metres amb la resta de vianants i es podran evitar creuaments innecessaris.

El missatge del Consell d’Infants també recalca la necessitat de no compartir jocs o joguines, i pel que fa a patinets o skates, es poden fer servir però sempre amb molta cura i respectant les distàncies. Finalment, també reforça el missatge de la necessitat d’una bona higiene de mans, i de que davant qualsevol símptoma de malestar, cal quedar-se a casa.

Per al jovent d’entre 14 i 18 anys, el Consell proposa que parlin amb la família i acordin de quines tasques que permetin sortir a l’exterior es poden encarregar: treure escombraries, passejar el gos o anar a comprar. Els i les nostres adolescents podran així assumir responsabilitats i gaudir d’una sortida a l’exterior.

Cornellà obre de nou els parcs del Canal de la Infanta i de Can Mercader i habilita espais de passeig a tots els barris aquest diumenge

L’Ajuntament de Cornellà tornarà a obrir a partir de demà els parcs del Canal de la Infanta i de Can Mercader, encara que el seu ús serà exclusiu per a l’esbarjo dels infants, en les condicions mencionades, en l’horari de 9.00 a 21.00 hores.

Cal recordar que es mantenen tancats els jocs infantils, tant dels parcs, com de la resta de la ciutat, d’acord amb les mesures restrictives que segueixen vigents per evitar la propagació de la malaltia COVID-19.

Així mateix, l’Ajuntament de Cornellà habilitarà una sèrie de carrers a tota la ciutat, que es tallaran al trànsit, per complementar els espais d’esbarjo dels menors. És important reiterar que també aquí caldrà seguir mantenint les mesures de precaució, com la distància entre unes i altres persones.

En la situació d’emergència sanitària en què ens trobem, tant l’Estat com l’Ajuntament de Cornellà han decidit prendre aquestes noves mesures adreçades als infants, per evitar un major impacte negatiu del confinament en els menors. Per això, es permeten aquestes activitats, de manera supervisada i mantenint les garanties d’higiene i distanciament social, tot i que és important recordar que la Guàrdia Urbana seguirà vetllant pel compliment adequat de les mesures de seguretat vigents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here