La Policia Local i voluntariat de Protecció Civil d’Esplugues van iniciar el repartiment de mascaretes pel carrer aquest diumenge 26 d’abril, coincidint amb la normativa que permet des d’aquest dia la possibilitat de sortir al carrer amb infants durant un màxim d’una hora al dia.

Es continuaran repartint pels diferents barris i les zones més transitables pel passeig, de 10 a 13 i de 16.30 a 19.30 hores.

Aquests elements de protecció –que han estat confeccionats i netejats pel grup de voluntariat creat per combatre els efectes socials del coronavirus– es lliuren a les persones adultes que acompanyen els infants i, de moment, també als nens i nenes de 12 a 13 anys. Tot i això, la idea és repartir també a menors de 12 anys, quan l’Ajuntament adquireixi més mascaretes.

Diumenge es van obrir algunes zones verdes per facilitar que els infants amb la persona acompanyant puguin passejar i, al mateix temps, evitar que hi hagués aglomeració de molta gent en pocs llocs. Els bancs per seure estan fora de servei per facilitar el passeig i l’exercici.

Els agents i les persones voluntàries aprofitaran el lliurament de les mascaretes per recordar la normativa que regula excepcionalment aquests passejos amb infants:

QUÈ ES POT FER:

Es podrà sortir per passejar i jugar un cop al dia durant un màxim d’una hora, entre les 9 i les 21 hores

Podran anar un màxim de tres infants, que hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta responsable

Podran portar jocs, joguines o patinets

Hauran de mantenir en tot moment la distància de seguretat de dos metres

QUÈ NO ES POT FER:

No sobrepassar el kilòmetre de distància del domicili

Procurar no sortir en hores punta per evitar aglomeracions

No es podrà anar a parcs i zones de joc infantils, que segueixen tancats

No podran jugar amb altres infants

No podran sortir de casa els infants en quarantena o amb símptomes de la Covid-19

Font: Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here