Malgrat que el certamen presencial ha quedat suspès, es mantindrà viva la tradició amb una programació per viure’l des de casa

A partir de demà 1 de maig, tal com estava previst, Gavà celebrarà la Fira d’Espàrrecs. Serà un certamen diferent, per la situació creada per la pandèmia del COVID-19. L’Ajuntament ha dissenyat una programació que, fins diumenge, permetrà gaudir i compartir des de casa tots els atractius d’una de les cites més assenyalades del calendari de Gavà.

A través dels perfils d’Ajuntament i Fira d’Espàrrecs a les xarxes socials i de la pàgina web firaesparrecs.gava, “La Fira d’Espàrrecs a Casa” convidarà a endinsar-se a la Mostra Agrícola, ànima del certamen. També a la resta d’espais que configuren tradicionalment el recinte firal: la mostra gastronòmica GastroGavà i la mostra comercial.

Des del Parc Agrari, l’alcaldessa Raquel Sánchez ha convidat la ciutadania “a participar de les activitats programades d’aquesta Fira a casa. Sóc conscient que serà molt diferent, però és important que mantinguem tot allò que representa i que reivindiquem la seva essència pagesa”.

Mostra agrícola

Durant el cap de setmana, es recordaran els millors moments de la Fira d’Espàrrecs i els seus orígens agrícoles. Una manera d’agrair l’esforç de la pagesia de Gavà per mantenir viva la tradició i per la feina que desenvolupen.

En la seva visita als camps de Gavà, i acompanyada del president de la Cooperativa Agropecuària, Josep Pañella, l’alcaldessa ha posat en valor el paper de l’agricultura. “Gràcies a la seva feina, aquests dies, s’ha pogut garantir el subministrament alimentari. Això ens ha demostrat la importància que té el producte de proximitat i aquest sector econòmic que necessita del suport de totes les administracions per canviar les formes de producció, els hàbits de consum.

Tot i que ara estem immersos en la crisi del COVID no hem de deixar de reivindicar aquesta implicació i aquest suport, perquè com activitat econòmica que és contribuirà a què puguem superar les seves conseqüències”.

La Mostra Agrícola a Casa convidarà a fer un recorregut històric per la Fira de la mà dels seus cartells molt emblemàtics; il·lustrarà a través de fotografies la feina dels pagesos de Gavà, el conreu de l’espàrrec, i les paneres i lots d’espàrrecs que edició rere edició han captivat els visitants.

També a sumar-se a una iniciativa promoguda per dos gavanencs, Bruguers Ivern Borrut i Jordi Solà Garcia, perquè tothom que ho vulgui comparteixi fotografies de la Fira a les xarxes.

GastroGavà

La gastronomia serà també un dels ingredients indispensables de la programació.

Xefs de Gavà i de municipis veïns acostaran les seves receptes per treure el màxim sabor als espàrrecs de Gavà i a altres productes frescos i de proximitat a través de vídeos que s’aniran difonent a través de les xarxes socials i la web de la Fira.

S’inclouran a més dos showcookings amb directes a Instagram per preparar el sopar amb espàrrecs de Gavà.

Mostra comercial

El comerç de Gavà no faltarà a la seva cita amb la Fira d’Espàrrecs. Hi serà present a través de la plataforma web www.mesquemaigava.cat, impulsada per l’Ajuntament per donar suport als establiments comercials, de restauració i de serveis que han hagut de tancar per la pandèmia.

A través d’aquest web, desenes d’establiments de la ciutat ofereixen vals promocionals d’ofertes especials que es podran bescanviar quan tornin a obrir les portes.

La Fira en família

La Fira d’Espàrrecs a Casa incorpora altres propostes per gaudir la Fira en família, com ara concursos perquè la ciutadania visqui la Fira a casa i segueixi les demostracions gastronòmiques i les actuacions musicals que tindran lloc aquests dies amb dj i el duet de Gavà, Soulmates.

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here