● L’Associació CineBaix mantindrà l’aposta virtual i la nova plataforma en ‘streaming’ continuarà oberta amb altres pel·lícules més enllà de La Mostra

● El nou format virtual ha permès doblar el nombre d’espectadors comparat amb l’última edició del Festival. Les pel·lícules més vistes han estat “Un traductor”, “Cuidar entre terres” i “Araña”

El públic ha respost a la versió virtual del Festival de Cinema Llatinoamericà 2020 de La Mostra de CineBaix. Davant la situació derivada de la covid-19, es va haver de suspendre l’edició presencial prevista pel mes de març. Però l’Associació CineBaix va fer un pas endavant creant una plataforma de streaming, la nova sala virtual de CineBaix, el cinema de Sant Feliu de Llobregat. Així, del 22 d’abril al 3 de maig s’ha pogut veure una programació formada per 14 pel·lícules llatinoamericanes. Es tracta del primer festival online fet a Catalunya amb tecnologia pròpia per un cinema associatiu, autogestionari i sense afany de lucre. L’edició online de La Mostra ha permès que “traspassar la frontera comarcal i deixar de ser un festival només del Baix Llobregat, ja que, com a novetat, ens han seguit des de Bogotà, Lima, Madrid, Salamanca, Bilbao… A més de llocs com Girona, Lleida o Valls”, tal com explica Xavier Bachs, director de La Mostra.

Des de l’organització fan una valoració positiva d’aquesta edició, perquè amb aquest nou format, s’han doblat el nombre d’espectadors en comparació amb l’edició anterior. Xavier Bachs admet que el Festival “ha estat un repte per a la nostra entitat, ja que ha suposat posar en marxa una tecnologia pròpia per poder oferir aquest festival”. La versió online ha permès “mantenir el vincle tant amb els nostres socis i sòcies com amb el nostre públic habitual, que hem vist incrementat amb un públic de procedència més àmpliai molt diversa”.

Traslladar-se a un entorn virtual ha canviat les regles del joc per La Mostra, però l’essència continua intacta. Les pel·lícules, de Temblores a El despertar de las hormigas,representen una mirada alternativa al continent llatinoamericà, amb produccions que no arriben habitualment a les grans sales de cinema a casa nostra i que ens mostren noves perspectives per entendre el món que ens envolta. A més, aquesta edició ha reservat una secció especial pel cinema dirigit per dones, posant el focus en el sorgiment d’una nova onada de cineastes que estan fent-se un lloc als festivals i cartelleres. Les pel·lícules més vistes han estat Un traductor, Cuidar entre terresi Araña.

L’edició online de La Mostra de CineBaix ha tingut lloc en un moment delicat pel sector del cinema perquè no se sap encara quan podran tornar a obrir les sales. Per això, davant de l’èxit d’aquesta iniciativa online, CineBaix mantindrà oberta la SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL permanentment i la previsió és que aquesta setmana ja s’hi incorpori contingut. Podeu mantenir-vos al cas de la plataforma i la resta de detalls sobre el seu funcionament, al web oficial de CineBaixo a les xarxes socials.

Font: Cinebaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here