El certamen, amb més d’un centenar de propostes, es va celebrar de manera simultània en 20 municipis del Baix Llobregat del 8 al 10 de maig. Els quatre canals d’Instagram, habilitats com escenaris on line de les actuacions, van sumar 7.000 seguidors

“El Baix és cultura”, el primer festival on line que s’ha celebrat a la comarca del Baix Llobregat, ha comptabilitzat una audiència de 48.803 persones als quatre canals d’Instagram habilitats com a escenaris del centenar d’activitats que es van organitzar el cap de setmana del 8 al 10 de maig.

Les propostes artístiques es van seguir de manera simultània a quatre canals de la xarxa social Instagram distribuïts per zones geogràfiques (zona Nord, zona Centre, zona Fonstanta i zona Delta) que van assolir els 6.993 seguidors i seguidores.

20 ajuntaments del Baix Llobregat van ser darrera d’aquesta iniciativa que ha vist la llum en mig de la crisi sanitària de la COVID-19 amb la voluntat de ser una plataforma de suport al talent cultural de la comarca i per potenciar i donar suport a una àmplia varietat d’artistes locals.

Gràcies a la proposta, hem pogut gaudir de més d’un centenar d’actuacions de dansa, música, teatre, màgia, conta-contes, entrevistes i intervencions literàries, i fins i tot, tallers de cuina o de manualitats. Tot un repte per l’organització i per als i les creadores implicades en aquesta primera experiència on line que ha servit per difondre a través de les xarxes socials l’enorme talent baixllobregatí.

El festival va rebre el suport de nombrosos i reconeguts artistes vinculats al Baix Llobregat que van destacar com de necessària és la cultura i apostar pels creadors, encara més en moments com l’actual.

Nil Moliner, Pep Plaza, José Corbacho, Quim Masferrer, Karra Elejalde, Lucrecia, Sidonie, Santi Balmes, Francesc Latorre, Lorenzo o Mercedes Milà van ser algunes de les cares conegudes que van donar suport al certamen.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here