Movem En Comú Podem abandona el govern de Castelldefels arran de la decisió de l’alcaldessa, Maria Miranda, de retirar-li les competències d’Habitatge, Comerç i Serveis Socials, després que Ana Quesada, regidora de Movem-ECP, abandonés el grup mantenint la seva acta.

Ana Quesada, regidora de Movem En Comú Podem va abandonar el grup polític però va conservar l’acta de regidora, esdevenint així regidora no adscrita. Era ella la responsable de les àrees d’Habitatge, Comerç, Serveis Socials i Dependència, que ara, l’alcaldessa Maria Miranda (PSC) ha repartit entre la resta de socis de govern (PSC, ERC, JxCat). Aquesta decisió ha provocat la sortida de Movem En Comú Podem del govern de Castelldefels.

Des del grup de Movem-ECP rebutgen la decisió de l’alcaldessa que consideren una decisió “unilateral”. La seva portaveu, Candela Lopez, ha expressat que “les formacions afectades per un cas de transfuguisme no poden veure reduïdes les seves competències o el seu pes polític, ja que aquest li ve donat pel suport rebut per part de la ciutadania a les eleccions”.

Per la seva banda, l’alcaldessa,  lamenta “profundament” la decisió presa per Movem-ECP d’abandonar l’acord de govern iniciat el passat juny de 2019 signat entre PSC, Movem-ECP, ERC i, posteriorment, per Junts per Castelldefels. Ha expressat que les decisions han estat preses “per consens majoritari per part dels partits que formen l’Equip de Govern, davant la necessitat de garantir el correcte funcionament del Consistori en l’emergència sanitària”.

En un comunicat, la portaveu de Movem-ECP lamenta que s’hagi optat per “un govern de minoria en comptes de negociar i arribar a acords, davant aquesta greu crisi social i econòmica que requeriria governs sòlids i forts” tot i així ha assegurat que la seva oposició serà útil i constructiva i que per descomptat, mantindran els compromisos amb la ciutadania. Ha assegurat, també que “no passarà el que hem vist a Badalona. Mai utilitzarem els nostres vots per donar-li l’alcaldia al PP”.

Finalment, Maria Miranda ha volgut recalcar en un comunicat fet públic com a Ajuntament, el seu respecte per la decisió presa per Movem-ECP i demana al conjunt de forces del consistori “responsabilitat política” davant de l’emergència sanitària.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here