Concerts en directe a Instagram, un pregó teatralitzat, exposicions de cartells i fotos, paella amb el xef Albert Mendiola, cultura popular, propostes familiars i piromusical final de festa

Sant Boi ja celebra la seva Festa Major. Una Festa Major virtual, diferent a la de sempre, però la ciutat viu un any més la seva festa grossa, aquest cop des de casa. Els escenaris de les propostes i les actuacions en directe seran, van omplir les xarxes ahir dia 19 i les ompliran aquest dia 20 de maig, tant a Instagram com a Youtube.

Programació

L’Ajuntament, les entitats i la comunitat cultural local no han volgut deixar la ciutat sense la seva gran festa de l’any i han configurat una programació virtual adaptada a les actuals circumstàncies i respectuosa amb la idiosincràcia i els ingredients habituals de la celebració.

A l’Instagram @CulturaSantBoi es pot gaudir de concerts i altres propostes en directe, que posaran el públic en contacte amb una selecta mostra del talent local. A la pàgina web de la Festa Major 2020 es pot seguir el gruix de la programació a través del canal Youtube, des del pregó inicial fins al piromusical final. A més, es poden visitar exposicions de cartells i fotografies històriques de la Festa Major des de principis del s. XX.

La programació virtual inclou continguts tradicionals de la Festa Major de cada any, com concerts de música en directe, activitats de cultura popular i tradicional, flamenc o activitats familiars.

Més de 50 persones treballen per realitzar les tasques de producció (web i audiovisual) i els espectacles virtuals de la Festa Major 2020. En suport a la comunitat cultural local, totes les persones contractades són de Sant Boi.

Un pregó teatralitzat

El dimarts dia 19 al vespre, el pregó va donar inici a la festa. Va ser un espectacle teatralitzat a càrrec de Toni Juárez. Després es va celebrar un ‘cabaret santboià’ i una sessió amb Horacio Punxadiscos i La Marquesa Dj.

Música en directe a Instagram

Aquest dimecres 20 de maig, dia principal de la festa, es podran veure a Instagram concerts ‘live’ de Deker, Carmen Doraá i Víctor Partido.

Una paella amb Albert Mendiola

El reconegut xef santboià Albert Mendiola convida tothom a cuinar en directe una recepta especial de paella, amb l’acompanyament musical de Silvia Rodríguez al piano. Abans, mitjançant un clip de vídeo ens donarà consells per a la compra i la preparació prèvia d’aquest suculent menjar sempre present a la Festa Major de Sant Boi.

Fotos i cartells del segle XX

A la pàgina web es pot visitar una exposició de fotos antigues de la Festa Major (des de principis del s. XX) i, de la mà d’Iván Castro, fer un recorregut pels cartells de la celebració, que alhora és un interessant testimoni de la història del grafisme al llarg del darrer segle.

Festa Major familiar

Les propostes per al públic familiar tenen un pes important en la programació. A la pàgina web hi ha descarregables d’imatgineria festiva per pintar en família. Hi ha previst un espectacle de clown a càrrec de la companyia Panettone Brother, a més de ioga en família, un taller de ‘pintacares’, zumba o un taller ‘on line’ per construir a casa un capgròs infantil amb materials reciclats.

Els gegants, cultura popular

També està prevista una narració de contes explicats per la Colla de Geganters i Grallers de Sant Boi, ball de gegants amb les titelles d’aquesta mateixa colla i un toc de gralles final.

Un piromusical ‘com no l’has vist mai’

El piromusical virtual ‘Com no l’has vist mai’ recollirà imatges del final de festa pirotècnic de la darrera Festa Major amenitzat per una banda sonora amb música de sis grups de Sant Boi: Chet, Deskartats, Ismael Clark, L’Espiadimonis, Núria Pine i Laura del Pino.

I molt més…

La programació també inclou el Festival Internacional de Curtmetratges FestBoi2020 , un documental sobre la Festa Major, la performance ‘La festa de la mirada’, la final del campionat d’slam poetry dels instituts, un documental teatralitzat sobre la història del barri de Marianao, el passi del film ‘Sant Boi respira un altre aire’, obres de microteatre, un cinefòrum, una performance audiovisual sobre l’obra de Luis Buñuel, danses tradicionals…

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here