L’albirament dels animals es va produir davant de la platja de Ca l’Arana del Prat de Llobregat

Un grup d’uns cinc o sis exemplars de dofí mular va ser observat davant de la platja de Ca l’Arana, un espai natural del Delta del Llobregat a tocar de la desembocadura del riu, segons ha confirmat personal del Consorci que té cura d’aquests espais.

El grup de dofins mulars va ser albirat cap a dos quarts de vuit del matí de dijous 21 de maig, per tècnics del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat que estaven fent censos d’animals.

Els animals van nedar durant cinc o sis minuts a una cinquantena de metres davant de la costa. No és el primer cop que es veuen dofins molars davant de la costa pratenca, però no s’acostumen a apropar tant a la platja.

La platja de Ca l’Arana, a tocar de la desembocadura, és una zona especial de protecció d’aus i és un hàbitat completament naturalitzat, amb basses, zones de vegetació d’aiguamoll salat i un espai dunar. Es tracta d’un espai que ha patit una profunda transformació des d’inicis del segle XXI, i que ara està renaturalitzat.

Aquest albirament de dofins davant de la costa baixllobregatina va coincidir amb la vigília del Dia Mundial de la Biodiversitat, que va tenir lloc aquest divendres, 22 de maig.

“La pèrdua d’aquesta diversitat amenaça la nostra salut”, han advertit amb aquesta ocasió les Nacions Unides, que en l’actual context d’epidèmia global recorden que hi ha estudis que proven que “perdre la nostra biodiversitat podria augmentar els casos de zoonosis – malalties transmeses dels animals als humans- mentre que, per contra, si aconseguim mantenir-la estable, aquesta podria ser una gran eina en la lluita contra pandèmies com aquelles causades per els coronavirus.”

Augmenta la presència d’animals al Delta aquests mesos

Justament, el confinament obligat per mirar de doblegar l’epidèmia d’aquest virus ha propiciat un augment de la presència d’animals al Delta del Llobregat, una reserva de biodiversitat al cor de l’àrea metropolitana.

En aquest sentit, el Consorci dels Espais Naturals ha detectat un augment dels exemplars d’ocells i ha pogut rastrejar la presència d’altres animals en zones a les quals abans no arribava.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here