El Baix Llobregat, que pertany a la zona sanitaria metropolitana sud, passarà aquest dilluns a fase 1.

L’entrada de la fase 1 permetrà observar els següents canvis:

 • Ja es podran fer trobades de grups de fins a deu persones. Les persones només es poden moure dins de la seva regió sanitària. Això vol dir mobilitat per l’àmbit metropolità sud que comprèn l’àmbit territorial de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud. Es manté la possibilitat de desplaçar-se a altres regions sanitàries per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de persones grans, dependents o amb discapacitat o per força major
 • Ja podrà anar a les terrasses dels bars i restaurants. Els serveis municipals han treballat amb el sector de la restauració per concretar la ubicació de les taules i les cadires, d’acord amb la normativa. Totes podran mantenir un percentatge molt superior al 50% de l’ocupació inicial, aconseguint en la majoria de casos fins a un 80% de les taules i cadires inicials, ampliant l’espai ocupat a la via pública. Cal demanar a la clientela que respecti les mesures de seguretat i es posi les mascaretes quan comparteixin taula amb les amistats. L’horari d’obertura serà fins a les 23 hores.
 • Ja estaran oberts els establiments de més de 400 metres quadrats com comerços, concessionaris o altres tipus de negocis.
 • Es poden reobrir els hotels del municipi.
 • Es reobren les instal·lacions esportives descobertes a l’aire lliure, excepte piscines, per a la pràctica esportiva de manera individual i en parelles.
 • S’obren els cinemes, teatres i altres espectacles amb un màxim de 30 persones en el cas de recinte tancat i de 200 en espais oberts.
 • Els gimnasos poden obrir amb cita prèvia i amb un aforament màxim del 30 %, sense vestidors ni dutxes.
 • Es podrà fer senderisme amb un màxim amb un grup de 10 persones.
 • Els centres educatius i universitats s’obriran per fer funcions administratives en la que queda incluida la preinscripció escolar.
 • En el vehicle privat s’hi podrà anar si els ocupants no viuen junts, però dues persones per fila amb ús obligatori de mascareta. En desplaçaments de persones que viuen en un mateix habitatge, podran anar fins a nou passatgers sense mascareta.
 • Els mercats setmanals ambulants es podran fer amb  1/4 de parades habituals, un aforament màxim del 30 % i distància de 2 metres entre parada i client.
 • A les segones residències es permet el desplaçament dins de la regió sanitària.
 • Les ctivitats turístiques i de natura es podran fer en grups de màxim 10 persones i amb cita prèvia.
 • Les vetlles i enterraments es poden fer  amb un màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats. Els enterraments estan limitats a 15 persones amb distància mínima de 2 metres i mascareta.

Tot i així, es mantenen els horaris per passejar i sortir a fer esport entre les 6:30h i les 10h del matí i entre les 20:00 i les 23:00 de la nit. També es mantenen els horaris per a la gent gran.

Imatge: wikiloc

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here