El 19 i 20 de maig, la ciutat ha viscut la seva gran festa en escenaris virtuals als canals Youtube i Instagram

Els espectacles i les propostes lúdiques i culturals de la Festa Major de Sant Boi, que enguany s’ha viscut des de casa, han tingut un gran seguiment per part de la ciutadania. Els dos escenaris virtuals que han aglutinat la programació (un al canal Instagram de @culturasantboi i un altre al canal Youtube, allotjat a la pàgina web festamajorsantboi.cat) han registrat globalment més de 12.000 visualitzacions.

El canal Youtube ha acumulat 6.277 visualitzacions. Els dos espectacles més vistos han estat curiosament l’inici i el tancament oficial de les celebracions, és a dir, el pregó teatralitzat (844 visites) protagonitzat per l’actor Toni Juárez, i el vídeo “El Piromusical com no l’has vist mai” (1.217 visites), una versió virtual dels focs artificials amb banda sonora 100% santboiana a càrrec de sis grups i intèrprets de la ciutat.

Al canal Instagram s’han comptabilitzat 6.249 visualitzacions. En aquest cas han tingut una acollida especialment destacable els tallers familiars: de zumba, ioga, pinta cares, contes i ball de gegants, folk, swing…

Les dues exposicions històriques que es podien (i encara es poden) visitar a la pàgina web de la Festa Major (una de fotografies antigues i una altra de cartells del s.XX) han estat seguides en total per gairebé un miler de persones.

L’Ajuntament, les entitats i la comunitat cultural local han configurat enguany una programació virtual adaptada a les excepcionals circumstàncies del moment, però respectuosa amb el caràcter i els ingredients habituals de la celebració.

La Diputació de Barcelona ha posat aquesta celebració com a exemple de festa major virtual , adaptada a les restriccions imposades per l’estat d’alarma.

Més de 50 artistes i tècnics han treballat per dur a terme les tasques de producció (web i audiovisual) i els espectacles de la Festa Major 2020. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, els va agrair la seva col·laboració en una videoconferència celebrada després de la projecció del piromusical final de festa.

Font: aj.Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here