L’Ajuntament de Cornellà considera que no té sentit tenir en compte les regions sanitàries en el procés de desconfinament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ja que es tracta d’una zona densament poblada i on els límits entre municipis es desdibuixen

“Demanar als veïns i veïnes de Cornellà que no es desplacin a Barcelona o a l’inrevés és incongruent quan ens trobem en la mateixa situació sanitària i a més existeix una mobilitat constant per motius laborals, sanitaris, inclús familiars, és del tot incomprensible”, argumenta l’alcalde de la ciutat, i Vicepresident Executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antonio Balmón.

Aquesta situació paradoxal es dona segons l’Ajuntament de Cornellà, “per la insistència de la Generalitat que el desconfinament es realitzés en funció de les regions sanitàries i no per províncies, i fos acceptat pel Govern Central.”.

Un criteri que l’Ajuntament baixllobregatí considera que es pot compartir “en matèria de seguretat sanitària”, però que cal també “aplicar en zones com la metropolitana amb major flexibilitat i racionalitat, degut a la seva realitat com a conurbació amb identitat pròpia a nivell econòmic i social”.

L’Àrea Metropolitana està dividida en tres regions sanitàries: Barcelona ciutat, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud. Segons els barems establerts, els ciutadans i ciutadanes sí que es podran desplaçar dins l’àmbit de la seva regió sanitària però no fora, i aquest criteri, si no hi ha canvis, es mantindria fins a la fase 3.

Davant aquest “sense sentit incomprensible”, Antonio Balmón reclama a la Generalitat de Catalunya que modifiqui aquest criteri i permeti el dret a la mobilitat social, igual que ja es permet per altres motius, ja que no es tracta només d’un perjudici pels ciutadans i ciutadanes de Cornellà, sinó pels veïns i veïnes de Barcelona i la resta de poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Font: Ajuntament de Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here