Els batlles i batllesses lamenten que fins a la fase 3 no es permetrà la sortida dels barcelonins i barcelonines, ni l’entrada d’altres ciutadans

Els alcaldes del PSC de municipis de les àrees de salut metropolitana nord i sud han reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que els seus municipis i Barcelona siguin un mateix “àmbit comú” de cara a la setmana que ve perquè s’hi pugui garantir la mobilitat.

En una carta, els alcaldes han explicat que les àrees metropolitanes nord i sud configuren plegades una realitat social i econòmica “innegable” per a milions de ciutadans però que tenen restringida la mobilitat.

Els batlles han lamentat que, a diferència de Madrid, a Barcelona els ciutadans tindran prohibit sortir del municipi fins a la fase 3. Han explicat que els ciutadans dels municipis no podran desplaçar-se a una població de la regió metropolitana ni a la capital.

Els alcaldes s’han mostrat sorpresos perquè fins a la fase 3 a Barcelona ciutat, la ciutadania tindrà prohibit sortir del municipi però ja es podrà desplaçar pel conjunt de l’Estat.

“Ni tan sols es podran desplaçar a un municipi amb el qual es pot anar caminant, com és el cas de l’Hospitalet de Llobregat, separades ambdues per un carrer”, han lamentat.

“Com tampoc ho podrà fer la ciutadania que resideix en qualsevol de les dos regions metropolitanes nord i sud, que tot i que tindran la possibilitat de desplaçar-se dins les poblacions de la seva mateixa regió sanitària, no podran desplaçar-se a una població de l’altra regió metropolitana, ni per descomptat a Barcelona ciutat”, han afegit.

Així, els alcaldes de els regons sanitàries de l’àrea metropolitana, a bans de l’inici de la fase 1, han demanat a Torra que valori les grans realitats existents i que el territori pugui configurar un mateix àmbit comú de mobilitat “de cara ja la propera setmana.”.
La carta està signada pels alcaldes dels municipis, el secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, i la diputada del PSC Assumpta Escarp.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here