El transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona augmentarà l’oferta fins a un 80% de l’habitual coincidint amb l’inici de la fase 1 a les regions metropolitanes nord, sud, Barcelona i Baix Montseny, segons l’Autoritat del Transport Metropolità. Els desplaçaments es podran fer dins de les regions sanitàries i no entre elles, excepte els que ja preveu la normativa.

Per operadors, al metro l’oferta serà el 83% de mitjana, amb puntes del 92%-97% en hora punta a les línies 1 i 5, mentre que a FGC serà del 80%, arribant al 100% en hora punta tant a la línia Barcelona-Vallès com a la de Llobregat Anoia. A Rodalies, l’oferta serà del 94%. L’ATM recorda l’ús obligatori de la mascareta i demana que es respectin les distàncies de seguretat.

A Ferrocarrils de la Generalitat, però, es mantindrà la supressió de l’L12 Sarrià-Reina Elisenda i l’inici de la l’L7, entre Gràcia i l’Avinguda Tibidabo. També es mantindrà la supressió de la línia R7 entre Barcelona Sant Andreu Arenal i Cerdanyola Universitat de Rodalies, es recuperarà el servei ferroviari entre Ripoll i Puigcerdà amb sis circulacions per sentit i l’oferta de Regionals es mantindrà al 50%.

Per la seva banda, al TRAM l’oferta serà del 80%, amb puntes del 100% al Trambaix, i es mantindrà la supressió de a T6.Pel que fa a l’oferta de servei de bus, a TMB l’oferta serà del 70% de mitjana, amb valors del 80% en hora punta en línies d’altes prestacions, i el bus metropolità de l’AMB, amb una oferta del 80% de mitjana, amb valors de 83% en hora punta i del 50% a la xarxa nocturna Nitbus.

Quant al bus interurbà operat per la Generalitat, l’oferta serà del 80% de mitjana i del 50% a la xarxa de bus nocturna, mentre que el bus urbà de l’AMTU tindrà una oferta d’entre el 80% i el 100% en funció del municipi.

L’AMB ha recordat que l’ús de la mascareta és obligatori i que cal respectar totes les indicacions de seguretat pel que fa a no accedir al transport en cas de trobar-se indisposat, evitar hores punta, respectar l’anul·lació de seients, mantenir distàncies i indicacions de trànsit, i higiene de mans.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here