L’objectiu de la jornada del 28 de maig és reivindicar la perspectiva de gènere en l’àmbit de la salut i promoure la salut de les dones. La majoria d’activitats es podran seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i s’han previst sessions de ioga, pilates, una xerrada de nutrició així com la col·laboració de diverses entitats com Dones i Progrés o Ariadna.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat commemora el Dia internacional d’acció per la salut de les dones, que es celebra arreu cada 28 de maig, amb l’objectiu de reivindicar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la salut. Com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus, enguany la commemoració es fa al voltant d’un seguit d’activitats virtuals que el departament de Salut Pública ha organitzat de forma conjunta amb les àrees d’Esports, Joventut i Gènere, Feminismes i LGTBIQ+. Tot el conjunt de propostes estarà a disposició de la ciutadania a partir d’aquest dijous.

La tècnica de Promoció de la salut de l’Ajuntament d’Olesa, Tanit Moron, ha destacat que es proposen una vuitena d’activitats de diferent tipus “amb l’objectiu de promoure la salut entre les dones”.

Amb aquest objectiu, al canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olesa es podrà accedir a diferents sessions virtuals. Sandra Zamora, membre del departament d’Esports, oferirà una sessió de pilates i hipopressius. També es trobaran les sessions “Úter i feminitat” i “Ioga per a dones” a càrrec d’Elisa Redal de PrácticaMente Yoga.

Pel que fa a altres activitats de caràcter divulgatiu, la biblioteca Santa Oliva ha preparat una guia de recursos sota el títol “Salut i dones” i l’associació Dones i Progrés també recomanarà lectures a través de la seva pàgina de Facebook. Per la seva banda, des del canal d’Instagram d’Ariadna @Associacio.ariadna es donaran consells sobre com prevenir el càncer de mama. La nutricionista Amanda Montiel oferirà la xerrada “Salut hormonal i nutrició” a través del seu canal d’Instagram @Amanda.Montiel i també el canal de Youtube de l’Ajuntament.

Entre les activitats de caràcter divulgatiu, la commemoració del 28 de maig recull una entrevista a l’endocrina i metgessa especialitzada en medicina amb perspectiva de gènere, Carme Valls, titulada “La ciència de la diferència” i que es va emetre al programa Relats de TV3. Valls posa sobre la taula el gran desconeixement que hi ha, tot i els avenços mèdics, de malalties que pateixen les dones i la manera de prevenir-les així com la manca de tractaments i cures des d’una perspectiva de gènere.

Finalment, el departament de Joventut, el dijous 28 de maig a les 19.00h, oferirà des del canal d’Instagram @infojoveolesam una xerrada en directe sota el títol “Mites i dubtes sobre el nostre cicle menstrual, nosaltres posem les regles” a càrrec de la psicopedagoga Eva Prats.

El 28 de maig vol reivindicar arreu del món amb la jornada del Dia internacional d’acció per la salut de les dones que la natura humana és diferent segons siguem dones o homes i la ciència mèdica, la indústria farmacèutica i els serveis de salut han ignorat aquest fet històricament. La jornada va néixer el 1987 a Costa Rica durant una assemblea de la Xarxa mundial de dones pels drets sexuals i reproductius en el qual es van tractar problemàtiques de malalties que afecten a la població femenina mundial i, en especial, a tot allò relacionat amb la mortalitat materna i que encara avui dia acaba amb la vida de moltes dones arreu del món.

Font: aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here