L’opció de la Generalitat de realitzar la gestió de la pandèmia del coronavirus i la desescalada per regions sanitàries i no per províncies, però, sobre tot, les decisions posteriors de dividir la Regió Metropolitana en tres subregions ( Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, dins la que es troba el Baix LLobregat ) i de separar l’Alt Penedès i el Garraf de la subregió Metropolitana Sud per tal que aquestes dues comarques poguessin passar abans a la Fase 1 ha comportat conseqüències si més no curioses.

La ciutadania del Baix Llobregat s’ha vist privada fins ara d’anar a Barcelona en decidir la Conselleria de Salut que calia mantenir la prohibició de mobilitat entre les tres subregions metropolitanes. Aquesta decisió va deixar als habitants de  la ciutat de Barcelona sense la possibilitat de sortir del seu terme municipal, fet que va provocar les queixes de l’Ajuntament de Barcelona i de molts municipis metropolitans, entre ells alguns del Baix Llobregat. La comparació amb Madrid que permet els desplaçaments per tota la Comunitat Autònoma feia mal. El Ministeri de Sanitat va decidir atendre les peticions  i permetre la mobilitat en tota la Regió Metropolitana a partir del proper dilluns 1 de juny. Alhora, havent passat a Fase 1, el passat dilluns 25 de maig, les tres subregions metropolitanes es va comunicar que ja eren possibles els viatges entre el Baix Llobregat i el Garraf i l’Alt Penedès en ser part les tres comarques de la mateixa subregió. Així, des de dilluns a divendres ha estat perfectament legal que un ciutadà del Baix LLobregat anés a Sitges o que una ciutadana de Vilafranca del Penedès es desplacés al Baix Llobregat. Però aquest passat divendres, la Generalitat ha fet pública la decisió de no permetre aquests desplaçaments  ja durant el cap de setmana. La raó es troba en que dilluns l’Alt Penedès i el Garraf passaran a la Fase 2, mentre que el Baix Llobregat continuarà en Fase 1. La sorpresa ha estat, però, que la prohibició de mobilitat s’hagi decidit aplicar ja durant aquest cap de setmana, cosa que ha provocat una gran confusió entre la ciutadania, especialment entre aquells que ja havien programat algun viatge a Vilanova i la Geltrú o Sitges o simplement anar de Vallirana a Subirats.

Dilluns, doncs, els ciutadans i les ciutadanes del Baix Llobregat podran anar a Barcelona o al Vallès Occidental sense restriccions, però des d’aquest passat divendres ja no poden anar al Garraf i l’Alt Penedès, si no volen veure’s aturats en un control dels Mossos d’esquadra. Al Garraf i l’Alt Penedès s’han sentit opinions que, al costat de l’alegria de passar a la Fase 2, es plantejaven que potser preferirien continuar en Fase 1, com la resta de la subregió Metropolitana Sud a la que pertanyen, i poder rebre visitants de Barcelona o poder desplaçar-se a la capital.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here